11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSfaturi pentru viitoarele mamici

Sfaturi pentru viitoarele mamici

V-ati facut testul si ati aflat ca sunteti gravida. In curând, veti fi mamica, asadar e timpul sa va luati acest rol in serios! Veti intelege ca acum traiti nu doar pentru dumneavoastra, ci si pentru bebelus si ca a avea grija de sanatatea dumneavoastra inseamna a avea grija de sanatatea lui. Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, site-ul www.idieta.ro va ofera un ghid pentru ingrijirea sanatatii dumneavoastra pe parcursul celor noua luni de sarcina.


A fi mamica este o provocare, o mare responsabilitate pentru orice femeie si pentru a va indeplini aceasta misiune trebuie sa detineti controlul nu doar asupra psihicului dumneavoastra, pentru o gândire pozitiva si motivanta pentru o frumoasa viata de familie, cât si asupra fizicului, prin atenta ingrijire a sanatatii dumneavoastra. Iata care sunt pasii pe care trebuie sa ii aveti in vedere pe parcursul celor noua luni de sarcina.


Aveti grija sa luati vitaminele necesare!


Consultati medicul de familie, cât si medicul dumneavoastra ginecolog pentru a afla care sunt vitaminele indicate in timpul sarcinii. Aveti nevoie de o alimentatie sanatoasa si un mod de nutritie care sa va protejeze organismul, dar si bebelusul pe care il purtati in pântece.


Mâncati sanatos!


Perioada in care sunteti insarcinata este una in care aveti pofta sa mâncati multe dulciuri. Ar fi bine sa va orientati mai mult spre fructe, spre alimente bogate in proteine, minerale si sa nu pierdeti din vedere lactatele pentru a va asigura necesarul de calciu din organismul dumneavoastra.


Aveti grija la greutate…


Stiti probabil faptul ca foarte multe femei insarcinate iau in greutate in timpul sarcinii, dar acest lucru nu trebuie sa fie valabil si pentru dumneavoastra. Aveti grija la ce mâncati si nu renuntati la alimentele necesare organismului dumneavoastra. Inlocuiti dulciurile cu fructe si sucuri naturale. Evitati bauturile carbogazoase. Nu ezitati sa va apropiati din când in când de cântar, chiar daca va e teama ca va arata cu doua, trei… zece kilograme in plus. Este mai bine sa monitorizati si sa preveniti, decât sa faceti un efort dublu pentru a va recapata silueta dupa nastere. Nu uitati ca alimentatia sanatoasa este esentiala!


Renuntati la cafea!


Gata cu cafeaua, nesul sau alte bauturi care contin cofeina! Veti fi mamica, asa ca pe perioada celor noua luni nu va „necajiti“ bebelusul cu astfel de produse care i-ar putea afecta buna dezvoltare. Mai bine alegeti sucurile de fructe pe care vi le puteti face si acasa, la storcatorul de fructe. Renuntati la cafeaua de dimineata si cu atât mai mult la eventualele cafele de peste zi, care pâna acum erau poate un mic alint pentru dumneavoastra.


Hidratati-va pentru doi!


Apa este esentiala pentru dumneavoastra si micutul dumneavoastra. Stiati oare cât de multe beneficii aduce consumul de apa organismului dumneavoastra? Ei bine, in orice cura de slabire este recomandat sa beti cât mai multa apa, si acest lucru este valabil si in cazul femeilor insarcinate. Specialistii afirma ca pe timpul sarcinii este indicat sa beti macar opt pahare de apa pe zi.


Scapati rapid de raceala!


In cazul in care ati racit, trebuie neaparat sa luati pastile (numai cele recomandate de medic!), sa beti ceai, iar daca raceala continua consultati medicul pentru ca pe perioada sarcinii nu este indicat sa persiste o eventuala raceala. Aceasta poate cauza urmari neprevazute care pot fi daunatoare bebelusului dumneavoastra. Se recomanda chiar un eventual vaccin impotriva racelii si gripei, in cazul in care sarcina se desfasoara pe perioada anotimpului rece. Nu uitati! Consultati medicul inainte de a va administra orice fel de medicamente. Luati doar medicamentele prescrise de acesta.


Sunteti insarcinata, nu bolnava!


Miscarea este nu doar un mod de a va pastra sanatatea, tineretea, dar si o cale spre a fi mereu frumoasa si energica in orice perioada a vietii dumneavoastra. Ar fi bine, chiar daca va aflati in perioada de sarcina, sa nu abandonati o plimbare prin parc, evitând caldura si temperaturile ridicate. Dar pe seara, in compania partenerului dumneavoastra, va puteti acorda macar 30 minute de plimbare lejera brat la brat, timp in care mai puneti la cale ultimele detalii legate de nasterea bebelusului dumneavoastra. Nu sunt recomandate miscarile bruste, dificile si nici ridicarea unor greutati mari, intrucât pot afecta sarcina.


Pastrati legatura cu medicul dumneavoastra!


In nici un caz nu renuntati sa tineti legatura cu medicul dumneavoastra pe perioada de sarcina, chiar daca aveti impresia ca lucrurile decurg bine. Stabiliti-va un program de consultatii, pe care sa-l respectati si luati foarte in serios indicatiile medicului.


Fiti mereu activa si ingrijiti-va sanatatea!


Pentru multe femei, faptul ca ramân insarcinate le da o stare de panica, o usoara teama de schimbarile care vor aparea in viata lor si risca sa devina uneori indiferente fata de corpul lor, de silueta lor.


Va puteti confrunta cu complexe datorita faptului ca veti lua in greutate in aceasta perioada. Nu renuntati sa aveti grija de acest aspect, atât de important pentru o femeie. Totul are o solutie, câta vreme priviti viata dintr-un unghi pozitiv! Alegeti sa fiti optimista! Alegeti sa priviti partea frumoasa si de restul ocupati-va treptat, organizându-va foarte bine.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS