6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Masa de duminica

Minestra di cavolfiore


Ingrediente: o conopida, doua lingurite otet de vin, o cescuta cu ulei de masline, patru-sase catei de usturoi, un sfert de lingurita de ardei iute tocat marunt, trei cani cu supa de carne concentrata, sare, o mâna de patrunjel verde tocat, 100 g brânza de oaie.


Mod de preparare: Se rupe conopida buchetele, se taie tulpina marunt, si se spala in apa in care s-au pus cele doua lingurite de otet. Se usuca si se pune intr-un vas cu apa sarata aflat pe foc. Se lasa la fiert patru minute. Se incinge uleiul in care se caleste usturoiul si ardeiul iute, pâna când usturoiul capata o culoare galbuie. Se adauga conopida si se lasa cinci minute, amestecând sa nu se arda. Se adauga supa de carne, sare, patrunjel si se lasa pe foc pâna când conopida se inmoaie. Se serveste cu brânza presarata deasupra.


Chicken satay


Ingrediente: 500 g file de piept de pui (fara piele si os), o capatâna de usturoi, o ceapa mica, doua linguri de zahar, doua linguri de sos de peste (se gaseste in comert – daca nu gasiti, il puteti inlocui cu sos de ciuperci, de stridii sau, in ultima instanta, cu sos de soia), trei linguri de ulei (de preferat de alune), doua linguri de unt de arahide, 100 ml lapte de cocos, o lingura de sos chili, o lingura de lemmon grass powder.Mod de preparare: Se taie pieptul de pui fâsii subtiri de aproximativ un cm grosime, cât de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas. Se pun in robot usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste (daca nu, se taie, se piseaza etc., dupa care se amesteca). Se va obtine o pasta fina care se poate subtia cu apa rece. Se pune peste carne, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la marinat trei-patru ore amestecând din când in când. Se incalzesc celelalte ingrediente (deja mixate) pentru circa patru minute pâna se obtine un sos ca o smântâna groasa. Carnea astfel marinata se pune pe gratar pâna când suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Se invârte si pe o parte si pe alta de mai multe ori, adaugând cu pensula câte putin ulei daca este necesar. Se aranjeaza puiul intr-un platou sub forma de raze de soare, iar in mijloc se pune sosul intr-un castronel mic si se orneaza cu lamâie.


Rulada cu banane


Ingrediente: sase oua, sase linguri zahar, cinci linguri de nuca macinata, o lingura faina, o jumatate de pachet bicarbonat de sodiu, o budinca de vanilie, 250 g unt, doua banane, frisca.Mod de preparare: Din oua, zahar, nuca, faina si bicarbonatul stins cu otet se face un blat. Se coace in tava tapetata cu folie sau hârtie pentru prajituri. In timpul coacerii se prepara budinca cu 350 g de lapte rece si sapte-opt linguri zahar, se incorporeaza si untul frecat spuma. Blatul când este gata se rastoarna peste o folie de aluminiu, se ruleaza. Când este rece se umple cu crema de budinca, se pun bananele la o margine si se ruleaza. Se orneaza cu frisca, banane sau cu glazura de ciocolata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS