16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinDurerile de cap, tratate natural

Durerile de cap, tratate natural

Sunt zile in care va apuca durerea de cap, asa, din senin? Daca ati fost la medic si v-a spus ca nu e nimic grav, incercati remediile naturale: unele plante si fructe va pot lua durerea cu mâna. Va vor linisti si va vor ajuta sa aveti un somn odihnitor noaptea. Pentru a va bucura de efectele benefice ale plantelor, site-ul www.e-sana.ro va ofera câteva sfaturi despre cum ar trebui sa le utilizati.


Baile aromatice. Sunt o modalitate straveche de utilizare a plantelor si uleiurilor volatile, revenita de curând in atentia terapeutilor. Baile se fac cu o jumatate de ora inainte de culcare. In cazul plantelor se face o infuzie cu 100 – 150 g de planta la trei litri de apa care se strecoara si se adauga la apa de baie. O baie aromatica dureaza intre 15 – 45 de minute. Dupa ce iesiti din apa, nu va stergeti cu prosopul, ci infasurati-va intr-un halat sau prosop mai mare si stati intr-o incapere in care sa fie si cald si uscat. Atentie! Se fac maximum doua bai aromatice pe saptamâna.


Musetel. Daca beti o cana de ceai de musetel, durerile de cap vor disparea imediat. Musetelul este folosit nu doar sub forma de ceaiuri, ci se gaseste in compozitia multor lotiuni, creme, tincturi, datorita efectelor sale terapeutice.


Aceasta planta este considerata un element important in terapia cu esente aromatice, dovedit fiind faptul ca uleiul de musetel are efecte deosebite. Calmeaza durerile si reduce inflamatiile, relaxeaza muschii obositi si revitalizeaza organismul.


Galbenele. Puneti intr-un castron 50 g de flori zdrobite de galbenele si faceti o infuzie, adaugând câte 25 g de vâsc, flori de iasomie alba si radacini de urzica. Adaugati jumatate de lingura din acest amestec intr-un termos si turnati deasupra doua cani de apa fierbinte. Acoperiti termosul si lasati-l asa timp de aproape o ora. Beti din infuzie de trei ori pe zi, o jumatate de cana, intre mese, timp de patru saptamâni. Aceasta infuzie este un remediu grozav impotriva cefaleei.


Sunatoare. Este un calmant extraordinar si are o actiune de combatere a oboselii. Ceaiul de sunatoare baut cu multa lamâie si indulcit cu miere de albine combate stresul si ajuta organismul sa se adapteze mai usor la conditiile dificile, va calmeaza si va va face sa va simtiti mult mai bine.


Flori de tei. Sunt remediul ideal impotriva durerilor de cap. Asadar, faceti o infuzie sau lasati la macerat la rece un preparat din una-doua lingurite de flori de tei la o cana de apa si beti doua-trei cani pe zi. Va veti simti mult mai bine, plina de energie.


Grapefruit. Este o sursa importanta de vitamina C (cu o jumatate de fruct se acopera 3/4 din necesarul zilnic al unui adult). Acest fruct mai contine vitamina B, minerale (calciu, fosfor, potasiu, magneziu), acid citric, pectina, uleiuri esentiale. Specialistii recomanda urmarea unei cure de doua saptamâni cu suc de grapefruit (unu-doua pahare/zi), iar oboseala, stresul, durerile de cap se vor diminua simtitor.


Urzica. Este cunoscuta din cele mai vechi timpuri ca o planta cu puteri vindecatoare, utilizata ca remediu pentru numeroase afectiuni. Contine saruri minerale (20%) (in special, calciu, potasiu, magneziu, fier, silicon, nitrati), flavonoide, vitaminele A, B2, acid folic si multe altele. Pentru a benefecia de proprietatile ei intaritoare si a scapa de durerile de cap, trebuie sa beti in fiecare zi, timp de zece zile, câte o lingurita de suc de urzica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS