9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Cea mai inalta femeie din lume, diagnosticata cu tumoare pe creier


Yao Defen, cea mai inalta femeie din lume, a inceput la Shanghai un tratament pentru o tumoare cerebrala. Dupa cum informeaza libero.it, maladia sta de altfel si la baza extraordinarei sale inaltimi de 2,36 metri. Medicii au anuntat ca Yao Defen prezinta o forma de tumoare care a afectat glanda pituitara, provocând o producere excesiva de hormoni de crestere si o slabire a oaselor. Dupa ce in a doua jumatate a anului va fi supusa unor analize amanuntite, doctorii de la spitalul unde Yao este internata vor decide daca aceasta trebuie sau nu operata.


O agentie britanica a scos la vânzare terenuri pe Luna


In cazul in care ati dori sa deveniti proprietarul unei parcele de teren pe Luna, visul dumneavoastra nu mai este chiar imposibil. Dupa cum informeaza libero.it, este suficient sa consultati ofertele societatii britanice MoonEstates, unde cu 20 de lire sterline puteti achizitiona un acru de teren selenar sau, altfel spus, 4.000 de metri patrati. Au trecut deja cinci ani de când sotii Williams, Sue si Francis au pus bazele acestei afaceri, intre timp agentia numarând zece angajati, iar câstigurile nete ale firmei ridicându-se la sase milioane de euro.


Zidarite pentru Jocurile Olimpice din 2012


Guvernul britanic cauta cu disperare zidarite, in vederea construirii unor noi baze sportive care vor gazdui Jocurile Olimpice, din 2012, de la Londra. Ministrul britanic al educatiei, Alan Johnson, a decis sa aloce un buget de aproximativ 30 de milioane de euro pentru a le pregati pe reprezentantele sexului frumos pentru una dintre cele mai masculine profesii. Jocurile Olimpice vor crea mii de locuri de munca, gratie constructiilor inerente in domeniul transporturilor si bazelor sportive, si, potrivit aceluiasi Johnson, si femeile ar trebui sa beneficieze de acest lucru. „Femeile ar trebui sa fie si ele implicate in proiectarea si realizarea structurilor“, a explicat Johnson.


Bill Gates se retrage de la Microsoft


Bill Gates, cofondator si presedinte al colosului informatic Microsoft, a anuntat ca intentioneaza sa se retraga de la presedintia companiei in 2008, pentru a se dedica activitatilor caritabile ale fundatiei sale. Dupa cum informeaza tg.com, Gates va ceda conducerea companiei, insa isi va mentine rolul de presedinte si se va ocupa de activitatile Microsoft, doar cu jumatate de norma. Bill Gates a marturisit ca isi va dedica mare parte din timp propriei sale fundatii si se va ocupa de lupta impotriva maladiilor si reabilitarea invatamântului in tarile din lumea a treia. Gates va renunta imediat la responsabilitatile de „chief software architect“, pe care le detine de câtiva ani, responsabilitatile urmând a fi preluate de directorul departamentului tehnic, Ray Ozzie. 


Lia Bira, la a treia expozitie


Galeria de arta „Ambient“ a gazduit ieri vernisajul expozitiei de grafica „Semn si semnificatie“, semnata de Lia Bira. Tânara artista, eleva in clasa a IX-a la Liceul de Arta „Marin Sorescu“, este la a treia expozitie de pictura dupa „Inceput“ in 2003 si „Lia’s“ in 2004. Expozitia a fost inaugurata in prezenta profesoarei de desen a tinerei, Rodica Paduretu, si a directorului Muzeului de Arta din Craiova, Florin Rogneanu, care au avut numai cuvinte de lauda la adresa operelor artistei. „In aceste lucrari gasiti o parte din sufletul meu“, a precizat Lia Bira. Eleva a promis ca va reveni cu alte expozitii.


Catrinel Menghia pozeaza pentru Sports Ilustrated


Catrinel Menghia – topmodel al agentiei MRA – realizeaza timp de o saptamâna o sedinta foto in Indonezia pentru celebra revista Sports Ilustrated.


Una dintre ultimele sale campanii – Lise Charmel – este deja difuzata in multe tari din Europa de Vest si chiar si in ultimul numar al revistei, care este distribuita de compania Air France pe toate rutele sale.


Victoria’s Secret se declara interesata de frumoasa românca pentru una dintre liniile sale de lenjerie. Ea va fi confirmata pentru un contract, ce va avea cu siguranta cinci zerouri, in functie de rezultatul si reactiile care vor urma sedintei foto pentru Sports Ilustrated, stiut fiind faptul ca modelele care apar in aceasta sunt propulsate in elita celor mai sexy femei ale lumii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS