19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinCamelia adora zonele racoroase

Camelia adora zonele racoroase

Camelia sau trandafirul japonez este o planta decorativa foarte apreciata pentru frunzisul persistent, verde stralucitor si florile mari, colorate in diverse nuante de rosu, violet, roz sau alb.


Camellia japonica, fiind cunoscuta si sub denumirea de trandafirul japonez, inregistreaza cresteri vegetative din primavara pâna in luna august, când are loc si formarea mugurilor floriferi. Dupa formarea bobocilor este bine ca planta sa stea la un loc racoros. Camelia infloreste iarna sau primavara. Potrivit specialistilor, camelia are nevoie de multa lumina, dar fara soare direct, care provoaca arsuri frunzelor si lastarilor tineri.


Apa nu trebuie sa-i lipseasca niciodata. Substratul de cultura se alcatuieste din turba, pamânt de frunze si sol necalcaros, planta fiind acidofila. Primavara si vara se fertilizeaza de doua ori pe luna cu ingrasaminte minerale in concentratie redusa (0,1%). Dupa inflorire, se face o curatare a plantei si o taiere pentru corectarea formei. La interval de trei – cinci ani, de regula primavara (dupa inflorire), camellia japonica se transplanteaza intr-un vas ceva mai mare. In fiecare an, insa, primavara devreme, se inlocuieste pamântul de la suprafata, pe o adâncime de doi – patru centimetri, cu altul proaspat.


Camelia se inmulteste din seminte si din butasi, trecuti usor de faza erbacee. Inradacinarea lor dureaza maximum sase – opt saptamâni.


Material realizat in colaborare cu Gradina Botanica din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS