9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Cu picioarele amputate, a escaladat Everestul


La aproape un sfert de secol dupa ce si-a pierdut ambele gambe, neozeelandezul Mark Inglis a reusit sa escaladeze Everestul. Dupa cum informeaza Krone.at, el devine astfel primul alpinist cu picioarele amputate care a reusit sa escaladeze cel mai inalt munte din lume. Vestea a fost comunicata de sotia sa, Anne, intr-un interviu acordat postului Radio New Zealand. Anne a povestit ca sotul sau a anuntat-o prin telefon ca a reusit sa escaladeze cei 8.850 de metri ai Everestului la inceputul acestei saptamâni, dupa o urcare de 40 de zile. Inglis si un prieten de escaladari au ramas fara gambe in 1982, din cauza degeraturilor, dupa ce o furtuna de zapada i-a izolat timp de 14 zile pe Mount Cook, in Noua Zeelanda. Dupa ce a primit o proteza speciala din fibra de carbon, Inglis si-a reluat escaladarile si in 2002 a reusit sa ajunga pe vârful Mount Cook de 3.754 de metri si doi ani mai târziu pe Cho Oyu (8.201 metri), la granita intre Nepal si Tibet.


Radu Beligan, dezamagit de publicul craiovean


Radu Beligan s-a declarat nemultumit de publicul din Banie, luni seara, la finalul piesei „Cotletele“, sustinuta de o trupa de mari actori pe scena Nationalului craiovean. „Sunt dezamagit de publicul craiovean. Nu mai este ca alta data, nu mai prinde subtilitatile, il simt ca nu mai traieste piesa alaturi de actori. Acelasi lucru l-am observat si acum ceva timp când am venit in Craiova cu «Egoistul»“, a declarat, la sfârsitul reprezentatiei, Radu Beligan. Maestrul a mentionat totusi ca va mai veni sa joace in fata oltenilor. Cu toate acestea, Sala „Amza Pellea“ a Teatrului „Marin Sorescu“ s-a dovedit neincapatoare pentru numarul mare de craioveni dornici sa urmareasca piesa „Cotletele“, pusa in scena de regizorul Radu Colceag. Spectacolul a fost savurat la maximum de spectatorii care au aplaudat la scena deschisa jocul actorilor. Rasturnarile de situatie, imbinarea dintre tragic si comic, precum si interpretarea ireprosabila a unor mari actori precum Radu Beligan, Gheorghe Dinica, Mihai Calin sau Ileana Stana-Ionescu au incântat toti spectatorii.


Monica Bârladeanu a spus NU serialului „Dragoste si putere“


Monica Bârladeanu se afla deja in atentia producatorilor de la Hollywood, care au remarcat interpretarea sa din „Lost“ si solicita aparitia fermecatoarei actrite românce din ce in ce mai frecvent. De curând, Monica a primit oferta de a juca in „The Bold and the Beautiful“ („Dragoste si putere“), cel mai vizionat serial din lume, urmarit de peste 450 de milioane de telespectatori din 130 de tari. Partitura Monicai consta in aparitia pe parcursul a sapte episoade, in rolul unei italience care traieste o poveste de dragoste cu personajul Dante Damiano, interpretat de seducatorul actor italian Antonio Sabato jr. Desi rolul i-ar fi oferit posibilitatea unei expuneri mondiale, actualele angajamente contractuale ale Monicai au impus declinarea propunerii facute de producatorii de la CBS.


Laura Cosoi vrea sa cânte cu Fizz in „La bloc“


Laura Cosoi, frumoasa blonda din serialul „La bloc“, isi doreste un duet cu Fizz. Tânara l-a cunoscut pe controversatul artist intr-un studio de inregistrari si de atunci a facut tot ce i-a stat in puteri pentru a-i atrage atentia si a-i intra in gratii, pentru ca Fizz sa fie de acord sa cânte impreuna. Aceasta neobisnuita poveste se petrece intr-un episod al serialului „La bloc“, in care Fizz este invitat special. Si pentru ca Adina nu se da inapoi de la nimic pentru a-l convinge pe Fizz sa cânte impreuna, ea reuseste chiar sa-l interneze pe Fizz in spital. Cum se va termina toata aceasta poveste, telespectatorii Pro TV vor afla joi, 18 mai, de la 22.15, intr-un nou episod „La bloc“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS