16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinAnthurium, o planta populara de interior

Anthurium, o planta populara de interior

Anthurium este o planta originara din zona tropicala a continentului american. Ea creste in zonele muntoase din Costa Rica si a devenit o planta de interior foarte populara. In trecut, Anthurium Andraeanum a fost crescuta pentru florile rosii, roz, portocalii sau albe.


Lumina si apa


Anthurium are nevoie de cât mai multa lumina pentru a se dezvolta bine, dar nu de soare direct, ferestrele estice sau sudice fiind recomandate. O lumina slaba va avea ca efect o micsorare a infloririi sau planta nu va inflori, frunzele crescând deformate. Temperatura ideala a plantei este de 17 sau 25 de grade Celsius. Când o astfel de planta este achizitionata de la florarie, este posibil sa apara mici probleme cu pamântul, si anume daca se doreste schimbarea ghiveciului va trebui sa se tina cont de pamântul folosit. Un substrat care sa se dreneze foarte bine este cel mai indicat. Substratul necesar este un amestec de turba, pamânt de flori si nisip in proportii egale, iar pe fundul ghiveciului nu strica un strat de pietris. In perioada de vegetatie, pamântul trebuie sa fie umed, dar sa nu musteasca, iarna se uda mai rar. Daca planta are prea multa apa, frunzele ingalbenesc.


Anthurium este o planta care are radacinile suculente si suporta mai bine un deficit de apa decât un surplus. Specialistii recomanda ca fertilizarea sa se faca cu o solutie slaba, jumatate sau chiar un sfert din concentratia recomandata de producator.


Daunatori si boli


Anthurium este sensibila la paduchii de frunze, afide, iar in cazul in care caldura si mai ales uscaciunea sunt mari, poate fi atacata si de paianjenul rosu. Udarile excesive pot duce la ingalbenirea frunzelor si distrugerea radacinilor.


Combatere: insecticide, acaricide. Alta problema datorata caldurii ridicate si umiditatii din cauza nedrenarii corespunzatoare a solului este putrezirea bazei plantei determinata de o ciuperca numita Rhizoctonia.


Material realizat in colaborare cu Gradina Botanica din Craiova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS