31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFilme care nu trebuie ratate de femei

Filme care nu trebuie ratate de femei

Femeilor le plac filmele de dragoste, in special filmele de dragoste cu happy-end in care cei doi se saruta si vor ramâne impreuna pâna la adânci batrâneti.
De multe ori, ele tin minte replici care li s-au parut frumoase. Exista câteva filme pe care nici o femeie nu ar trebui sa le rateze


Annie Hall (1977). Dupa separarea de prietena sa Annie Hall, nevroticul actor newyorkez Alvy Singer rememoreaza episoade ale relatiei lor agitate, in incercarea de a afla ce i-a despartit. Filmul traseaza povestea de dragoste a celor doi, incepând cu prima ântâlnire, constituindu-se aproape intr-un document istoric asupra iubirii in anii ’70.


Breakfast at Tiffany (1961). In New York-ul anilor ’60, Holly Golightly (Audrey Hepburn), o tânara frumoasa si sofisticata, duce o viata usoara si fara obligatii. Mentinându-si un aer de copil, dar in acelasi timp purtând cele mai frumoase tinute si accesorii Givenchy, ea isi iroseste timpul participând la intâlniri si petreceri pretentioase. In asteptarea unei casatorii cu un domn instarit, ea insoteste diversi barbati instariti, de care nu o leaga insa decât cadourile pe care acestia i le fac. Viata lipsita de griji a lui Holly este data peste cap in momentul in care ea il intâlneste pe Paul (George Peppard), noul ei vecin, un tânar care viseaza sa ajunga un scriitor de succes, pâna atunci intretinut fiind de o femeie mai in vârsta, dar bogata (Patricia Neal). Intre cei doi se leaga o prietenie strânsa, care tinde sa se transforme in dragoste, sentiment care ameninta sa distruga echilibrul subred al vietii pe care ei o duc.


Bridget Jones’ Diary (2001). Povestea se concentreaza asupra lui Bridget Jones (Renée Zellweger), o britanica ce se confrunta cu mici probleme ca oricare alta femeie moderna: ar vrea sa slabeasca si sa gaseasca dragostea adevarata. Viata sa romantica este in stadiul de criza perpetua. La inceputul noului an, Bridget decide ca a venit timpul sa preia controlul asupra vietii ei si incepe sa tina un jurnal. In timp ce prietenii ei Jude, Sharon si Tom ii dau sfaturi nefolositoare, Bridget se afla intr-o adevarata incurcatura, fiind atrasa de doi barbati: seful ei fermecator, sexy, dar periculos, Daniel Cleaver (Hugh Grant), si Mark Darcy (Colin Firth) – un vechi prieten de familie care pare la inceput distant si plictisitor, pâna când adevarata lui fire este dezvaluita. Incercarile esuate ale lui Bridget de a-si controla viata haotica si de a-si gasi echilibrul sufletesc sunt notate in jurnal. Cu timpul, Bridget descopera ca are o abilitate formidabila de a supravietui confuziei din jurul sau.


Dirty Dancing (1987). Baby Houseman (Jennifer Grey) este o adolescenta de 17 ani, care in fiecare an isi petrece vacanta intr-o tabara de vara la Catskills, alaturi de familia sa. Vacanta pare a fi una obisnuita, pâna când atentia lui Baby este atrasa de instructorul de dans, Johnny Castle (Patrick Swayze). Spionându-l, Baby afla ca Johnny si Penny, prietena si partenera lui de dans, sunt intr-o situatie delicata. Penny este total bulversata in momentul in care isi da seama ca este insarcinata, iar dupa indelungi ezitari se decide sa intrerupa sarcina. Pus in situatia de a-si gasi o noua partenera, Johnny accepta sa o initieze pe Baby in tainele dansului. Miscarile senzuale si magia dansului ii conduc pe cei doi intr-o furtunoasa poveste de dragoste. Insa tatal lui Baby, care crede ca vinovat de sarcina lui Penny este chiar Johnny, se opune cu vehementa unei relatii intre cei doi. Johnny si Baby va trebui sa se lupte pentru a ramâne parteneri pe ringul de dans, dar si pentru a-si salva dragostea.


Ghost (1990) – Fantoma mea iubita. Filmul numarul unu al anului 1990, „Ghost“ este o poveste de dragoste emotionanta, o comedie sclipitoare, un thriller de mister. Patrick Swayze este o fantoma care face echipa cu un medium (Whoopi Goldberg, distinsa cu Premiul Oscar) pentru a afla adevarul care se ascunde in spatele mortii lui si pentru a o salva pe iubita lui (Demi Moore) de a urma aceeasi soarta.


Gone with the wind (1939) – Pe aripile vântului. Filmul care a schimbat pentru totdeauna istoria cinematografica a Hollywood-ului, „Pe aripile vântului“ este ecranizarea romanului cu acelasi nume semnat de Margaret Mitchell. Câstigator a noua Premii Oscar printre care si cele pentru cel mai bun film, cea mai buna actrita intr-un rol principal si cel mai bun regizor, filmul a marcat generatii intregi de consumatori de film de lungmetraj de buna calitate. Actiunea acestui film clasic spune povestea iubirii intre Scarlett O’Hara si Rhett Butler in timpul unuia dintre cele mai importante momente din istoria Americii, Razboiului Civil. Este povestea unei femei egoiste care nu vrea sa-si recunoasca sentimentele fata de barbatul pe care-l iubeste. Acest orgoliu se intoarce in final impotriva ei si il pierde pe cel pe care l-a iubit intotdeauna.


His Girl Friday (1940) – Mâna lui dreapta. Hildy Johnson (Rosalind Russell), divortata de Walter Burns (Cary Grant) – editor al unui important ziar din Chicago, ii face o vizita la birou pentru a-l anunta ca este logodita si ca se va marita curând, adica ziua urmatoare, cu cel ales. Walter Burns nu vrea acest lucru in primul rând pentru ca inca o iubeste si, cel mai important, Hildy este unul din cei mai buni reporteri ai sai. Asa ca il someaza pe unul dintre oamenii sai, Bruce Baldwin, sa faca orice sa-l ajute sa-i schimbe decizia Hildei.


Love Story (1970). Unul dintre cele mai romantice filme realizate vreodata, „Love Story “ ramâne in acelasi timp si printre cele mai populare. Aceasta poveste a anului 1970 despre o dragoste de-o viata – cel mai mare succes Paramount la vremea sa – a primit sapte nominalizari la Oscar (intre care si nominalizarea pentru cel mai bun film), câstigând un premiu pentru coloana sonora exceptionala, semnata de Francis Lai.


Cei doi actori, Ryan O’Neal si Ali MacGraw, au primit fiecare nominalizari la Oscar si au ajuns peste noapte senzatii in lumea cinematografiei, pentru portretizarea deosebita a celor doi tineri care trec peste barierele sociale, se casatoresc si, in final, se confrunta cu criza vietii lor.


Pretty in Pink (1986) – Iubirea in roz. Tinerele talente de senzatie ale anilor ’80 Molly Ringwald si Andrew McCarthy au stârnit valuri cu interpretarile de mare success din aceasta poveste de dragoste a lui John Hughes. Ea este o fata de liceu care vine din partea rau-famata a orasului. El este cuceritorul bogat care o invita la bal. Dar, pe masura ce povestea de dragoste dintre ei devine din ce in ce mai serioasa, este amenintata de dureroasa realitate a unei presiuni insuportabile. O poveste de dragoste dulce-amaruie cu un final neasteptat si cu o coloana sonora de un rock fenomenal.


Pretty Woman (1990) – Frumusica. Comedie romantica, devenita un simbol al povestilor de dragoste cinematografice. Edward Lewis, un barbat bogat care nu-si mai poate dori nimic in viata, intâlneste intâmplator o femeie de moravuri usoare, de care se indragosteste. El decide sa o angajeze, sa o faca sa descopere stilul sau de viata, sa o umple de cadouri.


Tânara invata alaturi de el cum sa se imbrace, cum sa manânce elegant si cât de frumoasa este muzica de opera. Ei traiesc impreuna o vreme, pâna in ziua in care isi dau seama amândoi ca nu se mai pot desparti.


Thelma & Louise (1991). Louise este chelnerita intr-un fast-food si este suparata din cauza prietenului ei, Jimmy, care este mereu pe drumuri. Thelma este casatorita cu Darryl, caruia i-ar placea ca sotia sa sa stea linistita in bucatarie toata ziua, pentru ca el sa poata urmari meciurile de fotbal la televizor. Intr-o zi, ele decid sa rupa monotonia din viata lor si sa plece intr-o calatorie. Aventura si-au dorit si de aventura au avut parte, pentru ca Louise ucide un barbat care vrea sa o violeze pe Thelma. Ele decid sa fuga in Mexic, dar curând incep sa fie vânate de politia americana.


Titanic (1997). Jack, un artist sarac, si Rose, o mare burgheza, devin amanti dupa ce se indragostesc unul de celalalt in timpul calatoriei inaugurale pe insubmersibilul Titanic. In momentul in care vaporul loveste un aisberg in apele inghetate ale Atlanticului de Nord, ei va trebui sa faca fata, impreuna, tuturor pericolelor intr-o lupta crâncena pentru a supravietui.


The way we were (1973) – Cei mai frumosi ani. Hubbell Gardiner si Katie Morowsy sunt doi studenti cu un caracter foarte diferit. Hubbell este un sportiv celebru la universitatea sa, un mare cuceritor, caruia ii place sa-si traiasca viata. Katie are o vocatie politica si este consecventa ideilor sale. Cei doi se intâlnesc si se indragostesc. Dupa o scurta logodna, ei se casatoresc, insa mariajul nu functioneaza asa cum se asteptau.


When Harry Meet Sally (1989) – Când Harry o intâlneste pe Sally. Harry si Sally se cunosc intâmplator si hotarasc ca intre ei nu poate fi decât o relatie platonica. In timp insa, prietenia lor se transforma in dragoste, desi fiecaruia dintre ei ii e greu sa-si recunoasca sentimentele pentru celalalt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS