11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Scurte stiri

Cel mai mic peste din lume, descoperit in Sumatra


O echipa de cercetatori din Singapore a descoperit intr-o mlastina din Sumatra un peste de doar 7,9 milimetri lungime, fiind considerat cel mai mic vertebrat din lume, informeaza site-ul Ansalatina. Echipa de la Muzeul de Biodiversitate Raffles din Singapore, condusa de Tan Heok Hui si Maurice Kottelat, a asigurat ca animalul, care face parte din specia „Paedocypris progenetica“, familia pestilor crapi, este cel mai mic vertebrat din lume. In ciuda dimensiunilor sale, masculul are niste muschi pelvici neobisnuiti, pe care ii foloseste pentru a se imperechea cu femela. Pestele a fost descoperit in mlastinile din Sumatra, unde se inregistreaza niveluri ridicate de acid.


Prima baie care se curata singura


Milioane de gospodine din intreaga lume vor putea rasufla usurate, gratie ajutorului dat de o echipa de specialisti australieni. Dupa cum informeaza cotidianul german Bild, in curând, orice gospodina isi va putea achizitiona o baie care se curata singura. Cercetatorii de la University of New South Wales din Sydney (Australia) lucreaza actualmente la o folie pentru suprafete, care se curata singura. Aceasta este realizata din nano-particule de dioxid de titan. Acest material inovator distruge murdaria si bacteriile. „Nu este nevoie nici de produse de curatare si nici de dezinfectare“, a spus profesoara Rose Amal. Initial, curatirea automata functiona doar la lumina soarelui, acum insa cercetatorii au reusit sa obtina aceleasi rezultate si la lumina artificiala.


O gospodina frustrata s-a angajat la un bordel


O gospodina din Germania, al carei barbat nu mai reusea sa o satisfaca, s-a angajat la un bordel, informeaza Krone.at. „Imi place sexul, ador sa fac sex. Insa sotul meu, Gunther, nu mai are pofta de sex si asta de cam un an“, a povestit Adelheid Kran, de 58 de ani. In plus, decizia sa este de bun augur si pentru familie, având in vedere ca in acest fel reuseste sa scape de tensiunea provocata de frustrarile ei sexuale. „Am vazut un anunt in ziar cu un bordel care cauta angajate mai in vârsta si am decis sa imi incerc norocul. Gunther nu este prea incântat de decizia mea, insa nu o sa ma abtin eu doar pentru ca el nu mai face fata. In plus, in ultimul timp chiar ne intelegem mai bine. Nu e ceva ce fac cu norma intreaga si fac sex doar cu barbatii care imi plac. Intr-o astfel de meserie, trebuie sa ai anumite standarde“, a spus Adelheid.


Jordan vrea sa emigreze in Cipru


Jordan planuieste sa emigreze din Marea Britanie, anul viitor, saturându-se de atentia exagerata a presei londoneze. Potrivit site-ului Yahoo!News, care citeaza un articol din publicatia The Mirror, fostul fotomodel, pe numele sau adevarat Katie Price, le-a spus prietenilor ca vrea sa se mute in Cipru impreuna cu Peter Andre si cu cei doi copii ai sai. Cu toate acestea, vedeta sustine ca va vizita frecvent Marea Britanie, pentru
a-si administra afacerile personale.
„Jordan si Peter s-au saturat de atentia din partea media, astfel ca vor sa se mute in Cipru, anul viitor. Insa Jordan va fi nevoita sa vina destul de des in Londra, pentru a se ocupa de afacerile sale“, a declarat un apropiat al cuplului, pentru The Mirror.


„Ocean’s Thirteen“ revine in Las Vegas


Producatorii peliculei „Ocean’s Twelve“ intentioneaza sa realizeze in Las Vegas cea mai mare parte a continuarii seriei, care se va numi „Ocean’s Thirteen“. Dupa cum informeaza site-ul Yahoo!News, reprezentantii casei de productie au luat deja legatura cu Steve Wynn, proprietarul hotelului Bellagio, unde s-a realizat si prima parte a trilogiei. Filmarile pentru noua pelicula vor incepe in 2007. Potrivit sursei citate, George Clooney va juca din nou rolul lui Danny Ocean, personaj interpretat initial de Frank Sinatra. Actorul sperase ca filmarile sa aiba loc in viitoarea sa statiune „Las Ramblas“, din Las Vegas, dar se pare ca proiectul nu va fi finalizat pâna in 2007.


Gwyneth Paltrow – prea urâta pentru marele ecran


Lui Gwyneth Paltrow, considerata una dintre cele mai frumoase actrite de la Hollywood, i-a fost refuzat la inceputul carierei sale un rol in pelicula „Golden Gate“, pe motiv ca ar fi fost cam urâtica, informeaza Contactmusic.com. „La 20 de ani, am avut o auditie cu regizorul John Madden, pentru un rol in «Golden Gate». Insa reprezentantii de la Fox, care luau decizia, au spus ca nu sunt suficient de frumoasa“, a marturisit vedeta. Gwyneth, care actualmente este insarcinata cu al doilea copil, a recunoscut ca a facut eforturi serioase pentru a trece peste aceste critici dureroase. „M-am gândit ca e mai bine sa nu iau deloc in seama astfel de remarci. Refuz sa aud asa ceva. Altfel o iei razna“, a marturisit actrita.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS