Lipsa carnii din alimentatie le poate dauna copiilor, a avertizat recent un expert nutritionist, citat de The Sun online.
Profesoara Lindsay Allen a declarat ca lipsa carnii din alimentatie poate afecta dezvoltarea normala a copiilor.
Ea a adaugat: „As putea spune ca este o lipsa de moralitate din partea unui parinte sa inlature din alimentatia copilului sau produsele din carne“.
Profesoara Allen a desfasurat un amplu studiu in Kenya, care a aratat ca adaugarea a numai doua linguri de carne in alimentatia zilnica a unui copil poate produce schimbari benefice in ritmul de dezvoltare fizica si mentala a copilului.
In aproximativ doi ani, copiii care au primit ratia zilnica minima de carne si-au dublat masa musculara.
Profesoara Allen, de la Universitatea din California, a declarat in cadrul unei conferinte care a avut loc la Washington: „Produsele din carne contin substante nutritive ce nu se mai gasesc in nici un alt produs alimentar“.
Ea a adaugat ca adultii care urmeaza un meniu strict vegetarian si care iau suplimente alimentare nu sint expusi nici unui risc, spre deosebire de copii.
Profesoara a mai spus ca lipsa din alimentatia copiilor a laptelui, a brinzei sau a untului poate afecta de asemenea dezvoltarea normala a acestora.
Copiii africani care au consumat produse lactate in timpul studiului si-au marit masa musculara cu 40 la suta si s-au descurcat mai bine la testele de inteligenta.