16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaTaximetriștii pirat în vizorul polițiștilor vâlceni

Taximetriștii pirat în vizorul polițiștilor vâlceni

Polițiștii rutieri vâlceni au efectuat, timp de trei zile, o acțiune pentru depistarea celor care efectuează curse pirat.

La acțiune au participat și inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Trasportul Rutier și cei ai Registrului Auto Român.

S-a verificat legalitatea transportului de persoane:

  • în regim TAXI PIRAT/autorizat,
  • în regim de închiriere,
  • transportului alternativ (UBER/BOLT),
  • transportul de persoane mai mare de 8 + 1 locuri,
  • pentru combaterea migrației ilegale.

În acest context, au fost legitimate 84 de persoane și  67 de autovehicule controlate. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 36.000 de lei.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 36 de sancțiuni contravenționale.

Au fost aplicate 26 sancțiuni contravenționale privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și 7 pentru alte abateri.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 4 atestate și 2 autorizații privind desfășurarea activității de taximetrie.  

Taximetrești depistați

Pe DN 64, în Păușești – Măglași, au depistat în trafic un autoturism, în regim de taxi, condus de un bărbat de 70 de ani, din Râmnicu Vâlcea.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că bărbatul a transportat trei persoane din localitatea Băile Olănești. Acesta avea autorizație sã execute servicii de taximetrie doar în municipiul Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, acesta a executat cursa fãrã a avea aparatul de taxat si lampa de taxi in funcțiune. A fost sancționat cotravențional cu amendă de 2000 de lei pentru abaterile săvârșite. I-a fost suspendat dreptul de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni.

Ulterior, în jurul orei 17:00, același bărbat a fost sancționat contravențional cu amendă de 5000 de lei. I-a fost reținută autorizația taxi, în vederea retragerii conform legii în vigoare. A transportat mai multe persoane din altă localitate decât cea pentru care era autorizat să practice taximetrie.

Polițiștii rutieri au depistat pe DN 64 un autoturism, în regim de taxi, condus de un bărbat de 67 de ani, din Băile Olănești.

S-a stabilit că a transportat două persoane din localitatea Băile Olănești în municipiul Râmnicu Vâlcea. El avea autorizație să efectueze servicii de taximetrie doar în Băile Olănești.

De asemenea, a transportat în cadrul unei singure curse, 2 clienți, solicitând bani pentru fiecare în parte. Totodată acesta nu a avut aparatul de taxat și lampa taxi în funcțiune.

Pentru abaterile încălcate, taximetristul a fost sancționat contravențional cu amendă de 2.500 de lei.

Citește și: Peru investighează dispariția unui avion militar

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS