15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFără ambrozie în Râmnicu Vâlcea

Fără ambrozie în Râmnicu Vâlcea

Fără ambrozie în Râmnicu Vâlcea, aceasta este dorinţa minicipalităţii. Suprafețele pe care crește ambrozia sunt înregistrate de Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru distrugerea acestei plante alergene.

Primăria Râmnicului a demarat acțiunea de centralizare a suprafețelor de teren din municipiu pe care se constată existența buruienii ambrozia. Activitatea urmează să se încheie în 25 mai.

Până în 5 iunie, se vor trimite somații proprietarilor terenurilor infestate cu ambrozie pentru luarea măsurilor de eliminare a acestei buruieni.

Amenzi pentru cei care nu-şi curăţă terenurile de ambrozie

O comisie județeană mixtă va verifica, în prima jumătate a lunii iulie, dacă vâlcenii îşi vor curăţa terenurile. În doua jumătate a aceleiași luni, cei avertizați și care nu au luat măsurile necesare vor fi amendați cu sume:

  • între 700 – 5.000 lei – persoanele fizice,
  • între 5.000 – 20.000 lei – persoanele juridice.

Ambrozia este o plantă ce poate ajunge și la înălțimi de 2 m, este întâlnită în general de-a lungul șoselelor și căilor ferate. Sensibilitatea la polenul de ambrozie se manifestă cel mai frecvent sub forma rinoconjunctivitei și astmului, dar poate avea și manifestări cutanate sau chiar până la șoc anafilactic.

Citeşte şi: Codurile penale în varianta lui Predoiu au fost adoptate de Parlament

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS