34.5 C
Craiova
marți, 18 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocal600 de lei pentru cuplurile de râmniceni care sărbătoresc Nunta de Aur

600 de lei pentru cuplurile de râmniceni care sărbătoresc Nunta de Aur

Începute în anul 1999, ceremoniile ”Nunta de Aur” în cadrul cărora sunt premiate cuplurile de râmniceni care împlinesc 50 de ani de căsnicie reprezintă una dintre cele mai longevive tradiţii de la nivelul Primăriei municipiului.

Înscrierea se face în urma unei proceduri extrem de simple, prin depunerea unei cereri la Direcţia de Evidenţă a Persoanelor din str. Regina Maria nr. 5 (fostul sediu al BNR) însoţită de acte doveditoare ale identităţii şi domiciliului din Râmnic al celor doi soţi, precum şi ale mariajului în care se află de o jumătate de veac.

În urma înregistrării, cuplurile vor fi programate pentru proxima ceremonie ”Nunta de Aur” care, de regulă, se organizează în apropierea unui moment festiv mai important: sărbătorile Pascale sau cele ale Crăciunului, Ziua Imnului Naţional – 29 iulie, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice – 1 octombrie etc.

De la debutul acţiunii şi până în prezent, 1382 de cupluri au fost aniversate de Municipalitatea Râmnicului, primind o Diplomă de Fidelitate şi tichete valorice a căror valoare actuală a ajuns la 600 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS