40.3 C
Craiova
luni, 15 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn cuplu cu ,,bune intenții", cercetat după ce a încercat să fure din geanta unei bătrâne

Un cuplu cu ,,bune intenții”, cercetat după ce a încercat să fure din geanta unei bătrâne

Echipajul de jandarmerie aflat în serviciu pe raza Cartierului Nord din Râmnicu Vâlcea, a observat, ieri, doi tineri, ce păreau a fi un cuplu, cu un comportament suspect.

Jandarmii i-au supravegheat discret și au observat că cei doi urmăreau persoane vârstnice vulnerabile și intrau în vorbă cu acestea. Sub pretextul că vor să le acorde ajutor (să care bagajele, să traverseze, etc), urmau să profite de neatenția și încrederea victimelor pentru a le sustrage bunuri din geantă sau buzunare.

La scurt timp, în stația Elegant, aceștia s-au așezat pe bancă lângă o femeie în vârstă. Tânăra a intrat în vorbă cu femeia, în timp ce băiatul încerca să îi deschidă geanta. O doamnă care a observat gestul  băiatului, a atenționat bătrâna că i se umblă în geantă, moment în care și-a facut apariția și echipajul de jandarmerie.

Deși tânărul a fost prins în flagrant , acesta nu și-a recunoscut fapta, spunându-le jandarmilor că doar asista la dialogul dintre cele două, până la sosirea autobuzului.

Jandarmii au condus tinerii la sediul poliției, au întocmit actul de sesizare privind infracțiunea de furt asupra tânărului în vârstă de 24 ani, urmând a fi predat pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, bătrâna în vârstă de 75 ani a fost condusă în siguranță de către jandarmi până la domiciuliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS