Acasă Local Doctorul Dan Ponoran va coordona sănătatea din Vâlcea

Doctorul Dan Ponoran va coordona sănătatea din Vâlcea

-

Directorul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vâlcea, dr. Dan Ponoran, va asigura începând de astăzi, coordonarea integrată a măsurilor ce trebuie luate, potrivit dispozițiilor autorităților publice centrale, la nivelul tuturor unităților spitalicești din județ pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus. Prefectul județului Vâlcea, Tiberiu Costea, a emis în acest sens un ordin.

Managerul SJU Vâlcea va fi cel care, în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, se va ocupa, în regim de urgență, de identificarea și evaluarea necesarului de medicamente, materiale și substanțe de protecție de la nivelul celor șase spitale din județul Vâlcea, totodată, el fiind și cel care va coordona și aviza procedurile de achiziție publică derulate de către aceste unități sanitare.

De asemenea, dr. Dan Ponoran și DSP Vâlcea vor coordona mangementul cazurilor medicale pentru spitalele suport, precum și organizarea și desfășurarea activității specifice funcționării rețelei de suport a Spitalului Județean de Urgență de către celelalte unități spitalicești.

Cele șase unități spitalicești care intră sub incidența acestui ordin al prefectului județului Vâlcea sunt:

  • Spitalul Județean de Urgență Vâlcea,
  • Spitalul Municipal „Costache Nicolescu” Drăgășani,
  • Spitalul Orășenesc Horezu,
  • Spitalul Orășenesc Brezoi,
  • Spitalul de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasatu” Mihăești,
  • Spitalul de Psihiatrie Drăgoești.

Dispozițiile acestui ordin vor fi valabile pe toată perioada în care, în România va fi stare de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS