21.1 C
Craiova
sâmbătă, 6 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Acţiune a poliţiştilor în şcolile din Horezu

Acţiune a poliţiştilor în şcolile din Horezu

Polițiștii din Horezu au desfășurat, ieri, activități de verificare la unitățile de învățământ de pe raza orașului, precum și la o serie de unități economice din zona adiacentă acestora.

Polițiștii au avut în vedere creșterea gradului de siguranță al elevilor și a personalului didactic, prevenirea delicvenței juvenile și prevenirea și combaterea faptelor ilicite în incinta și zona adiacentă unităților de învățământ.

Cu această ocazie polițiștii au verificat, timpii de reacție la intervenție și modul de intervenție a echipajelor de pază, la unitățile conectate în dispecerate de monitorizare și intervenție, implemetarea cerințelor minime de securitate la nivelul unităților de învățământ, funcționarea sistemelor electronice de alarmă împotriva efracției și legalitatea instalării acestora.

De asemenea polițiștii au avut în vedere depistarea elevilor care absentează nejustificat de la orele de curs și legitimarea acestora în vederea informării unităților de învățământ din care aceștia provin, identificarea minorilor problemă, identificarea persoanelor care nu îşi justifică prezența în incinta și zona adiacentă unităţilor de învăţământ și luarea măsurilor legale față de aceștia.

Polițiștii au desfășurat și activități de prevenire, la Școala Gimnazială Romanii de Jos, din Horezu, ocazie cu care au purtat discuții cu elevii despre:

  • problematica violenței în școli,
  • a delicvenței juvenile și victimizării minorilor,
  • pericolele pe care le prezintă rețelele de socializare tip „Facebook”, „Instagram”, „Snapchat” și cum pot fi acestea evitate.

Totodată, li s-a pus în vedere principalele infracțiuni care pot fi comise de către elevi sau ai căror victime pot deveni, consecințele actelor de violență, a sustragerii și distrugerii de bunuri, a absenteismului școlar, ale anturajului, consumului de alcool, de droguri și tutun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

VIDEO | Gică Hagi: Îi doresc Craiovei să se...

Antrenorul formației FC Viitorul, Gică Hagi, a...

ȘTIRI GdS

VIDEO | Gică Hagi: Îi doresc Craiovei să se...

Antrenorul formației FC Viitorul, Gică Hagi, a concluzionat că i-a plăcut cum s-au mișcat elevii săi în amicalele cu Universitatea Craiova, de...

VIDEO | Concluzia lui Cristiano Bergodi: „Per total sunt...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a tras concluziile după cele două jocuri de verificare susținute astăzi, în Lunca Jiului, cu FC...

Doi copii din Hunedoara au aruncat un câine de...

Doi copii din orașul Vulcan, județul Hunedoara, au dus sâmbătă un câine pe bloc și l-au aruncat în gol, animalul murind. Poliția...

41 români care munceau într-o fabrică din Germania au...

41 de cetăţeni români care îşi defăşoară activitatea la o companie de prelucrare a cărnii din Germania au fost testaţi pozitiv, majoritatea...

A murit Florica Genoiu, mama primarului Craiovei

Colectivul Primăriei Craiova transmite condoleanțe edilului Craiovei, Mihail Genoiu, după ce mama acestuia, Florica Genoiu, a încetat din viață.

Pas cu pas spre un nou titlu. Bayern i-a...

Bayern Munchen s-a impus fără emoții, sâmbătă, pe terenul celor de la Bayer Leverkusen cu scorul de 4-2 și astfel se apropie din ce...