12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPremiaţi pentru performanţele la Competiţia Mondială de Salvare

Premiaţi pentru performanţele la Competiţia Mondială de Salvare

Membrii echipei de acordare prim ajutor calificat din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “General Magheru” al județului Vâlcea au fost recompensați în această dimineață cu diplome de excelență. Plt. maj Cîrciumaru Cristian, Plt. maj. Petria Rareș, Plt adj. Ciortan Ovidiu și Plt. maj Gavrilei Lucian felicitaţi pentru performanțele obținute la Competiţia Mondială de Salvare World Rescue Challenge desfășurat în Franța în perioada 12-15 septembrie.
Aceasta este o primă recompensă acordată de conducerea inspectoratului, în cadru festiv pe platoul unității, pentru câștigarea locului doi mondial la proba „acordarea primului ajutor calificat”.

Medaliații au evoluat alături de echipele de descarcerare şi prim ajutor calificat ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Călărași, Dolj şi Mureş care au reprezentat România, la Competiţia Mondială de Salvare.
În cadrul competiției au participat 36 de echipaje de descarcerare și 34 de echipaje de prim ajutor din 16 țări de pe 5 continent.
De-a lungul timpului, pompierii militari vâlceni şi-au arătat eficienţa şi profesionalismul la intervenţiile ce au avut drept rezultat salvarea oamenilor, dar şi la competițiile mondiale şi naţionale, unde au obţinut rezultate remarcabile: l

  • locul 10 mondial în anul 2017- la Târgu Mureș,
  • locul 19 mondial în anul 2016 – în Brazilia, patru ani consecutiv,
  • locul I naţional – la proba “Acordarea Primului Ajutor Calificat”.

Rolul acestor competiții este de a dezvolta capacitatea de intervenție, prin învățarea de noi tehnici și prezentarea ultimelor tehnologii în domeniu, de a dezvolta lucrul în echipă și de atenționare asupra accidentelor rutiere și a victimelor produse de acestea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS