13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlceaEvenimente culturale deosebite cu ocazia Zilelor Imnului Naţional

Evenimente culturale deosebite cu ocazia Zilelor Imnului Naţional

Mai multe evenimente culturale deosebite se vor desfăşura în contextul Zilelor Imnului Naţional 2019, week-endul 27-28 iulie. Vor fi plin de momente de mare interes pentru iubitorii muzicii, artei plastice şi teatrului, potrivit Primăriei Râmnicu Vâlcea.

Ziua de sâmbătă, 27 iulie, va fi marcată de mai multe evenimente coordonate de filiala Vâlcea a Uniunii Artiştilor Plastici. La ora 17.00, la Muzeul de Artă ”Casa Simian” – are loc vernisajul expoziţiei de ceramică Ovidiu Ionescu. Artistul este considerat unul dintre cei mai buni ceramişti din ţară. A fost laureat, în 2014, al Cvadrienalei Internaţionale de Ceramică de la Mino – Japonia, cea mai importantă manifestare de gen din lume. La ora 18.00, are loc concertul “Râmnicul muzical în perioada lui Anton Pann”.

Manifestările se vor muta apoi în galeriile din pasajul subteran Cozia. La ora 19.00, va avea loc Salonul Judeţean de Artă Fotografică al Fotoclubului “Floare de Colţ”. La 19.30, va fi vernisată expoziţia de pictură Valeriu Suşnea, preşedintele UAP Buzău, deţinător al Ordinului ”Meritul Cultural” în grad de cavaler acordat de Preşedinţia României. Acest artist plastic are zeci de expoziţii personale şi de grup. Este restaurator al picturilor murale de la mânăstirile Voroneţ şi Cozia. Ziua culturală se va încheia la Galeriile ”Artex”. La ora 24.00, are loc tradiţionalul ”Revelion din miezul verii” al artiştilor plastici vâlceni: Salonul Judeţean de Artă Contemporană al UAP Vâlcea.

De la ora 18.00, la Cinematograful ”Geo Saizescu”, va fi piesa ”Steaua fără nume”
De la ora 18.00, la Cinematograful ”Geo Saizescu”, va fi piesa ”Steaua fără nume”


Ziua de duminică, 28 iulie, va veni cu două premiere excepţionale. Prima îi va aparţine Teatrului Municipal ”Ariel”. De la ora 18.00, la Cinematograful ”Geo Saizescu”, va fi pusă în scenă piesa ”Steaua fără nume” de Mihail Sebastian, în regia lui Vlad Popescu.
Cea de-a doua premieră se va derula în centrul Râmnicului, pe scena din Scuarul Mircea cel Bătrân. De la ora 20.00 are loc Concertul vocal-simfonic susţinut de orchestra simfonică a Filarmonicii ”Ion Dumitrescu” cu lucrarea ”Carmina Burana” de Carl Orff, dirijor: Tiberiu Dragoş Oprea, solişti: Iordache Basalic, Valentin Racoveanu, Camelia Clavac şi corul ”Euphonia” al Filarmonicii „Ion Dumitrescu”, spectacol realizat în colaborare cu Filarmonica ”Oltenia” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS