15.6 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal(VIDEO) O femeie a murit în lift, la spitalul din Slatina. Prefectul de Olt a transmis un mesaj dur la adresa conducerii spitalului

(VIDEO) O femeie a murit în lift, la spitalul din Slatina. Prefectul de Olt a transmis un mesaj dur la adresa conducerii spitalului

-


Un caz revoltător s-a petrecut la Spitalul Județean de Urgență din Slatin, după ce o femeie a murit în lift.

O pacientă, care era transferată cu liftul de la o secţie la alta, a murit după ce ascensorul s-a blocat între etaje.

Pacienta, de 81 de ani, internată la neurologie cu mai multe afecţiuni, urma să fie transferată la terapie intensivă. În liftul care cobora de la etajul 5 la etajul 1 au intrat, pe lângă bolnavă, un medic şi un asistent. Liftul s-a oprit însă între etaje şi a rămas blocat timp de 32 de minute. În acele momente, pacienta a intrat în stop cardio respirator.

Echipajul medical a început manevrele de resuscitare. Atunci când femeia a ajuns într-un final la terapie intensivă, doctorii au constatat decesul. Potrivit reprezentanţilor spitalului, liftul a fost verificat ultima dată în urmă cu o lună. În raportul de inspecţia se menţiona că liftul este funcţional.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi fac verificări.

„Sâmbătă dimineață, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Județean de Urgență Slatina. Femeia era mama unei asistente și trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 și 5. În ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat. Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienți și cadre medicale. Câți oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-și spune manager de spital? Rușine, vătafilor”, a transmis prefectul județului Olt, Mario de Mezzo.

Citește și: Terenurile fostului camping Ostroveni intră în posesia deplină a municipiului Râmnicu Vâlcea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Adolescentă instituționalizată, dată dispărută după ce nu s-a mai...

Secția 6 Poliție Craiova a fost sesizată, vineri, ora...

ȘTIRI GdS