19.6 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTerenurile fostului camping Ostroveni intră în posesia deplină a municipiului Râmnicu Vâlcea

Terenurile fostului camping Ostroveni intră în posesia deplină a municipiului Râmnicu Vâlcea


După amânări de peste un an și jumătate, terenurile fostului camping Ostroveni intră în posesia deplină a Municipiului Râmnicu Vâlcea. Primăria intenționează să le transforme într-o zonă de agrement și pentru pescuit.

Deși în aprilie 2022 Primăriei Râmnicului i se confirma dreptul de proprietate asupra celor 35.711,88 mp de teren ocupat de fostul camping de pe malul lacului din Ostroveni printr-o sentință definitivă la Curtea de Apel Pitești împotriva SC Batroscom SA. Această societate a contestat decizia la Înalta Curte de Casație și Justiție care, o lună mai târziu, declara admisibilitatea căii de atac a recursului, întârziind astfel procesul de preluare a terenurilor.

Recursul pe fond a fost judecat un an și jumătate mai târziu, respectiv în luna noiembrie a acestui an. ÎCCJ a decis, pe 14 decembrie, că recursul Batroscom este, totuși, nefondat. Decizia inițială a Tribunalului Vâlcea din decembrie 2020 (validată prin sentința CA Pitești în aprilie 2022) rămânea în picioare.

Acum, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea are deplină libertate în a decide soarta terenului în suprafață de peste trei hectare și jumătate. Intenția Municipalității este aceea de transformare a zonei într-una de agrement – care să completeze structurile existente în vecinătate:

  • Ştrandul Ostroveni,
  • chioșcurile de picnic de pe malul lacului,
  • de păstrare a facilităților specifice pentru ca pescarii din Râmnic să se bucure aici de practicarea acestui hobby.

Citește și: Vâlcea: Accident rutier pe DN 7, în Câineni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS