16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalZeci de kilograme de pește braconat din râul Olt

Zeci de kilograme de pește braconat din râul Olt

Azi noapte, în timp ce executa misiuni specifice în apropierea municipiului Slatina, pe malul stâng al râului Olt, echipajul de jandarmi a constatat o serie de infracțiuni la regimul piscicol.

Jandarmii olteni au depistat doi bărbați, cu domiciliul în municipiul Slatina, în vârstă de 40 ani, respectiv 29 ani, având asupra lor o ambarcațiune pneumatică și doi saci din plastic, în care se găseau 57,5 kg de pește din speciile somn și știucă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că cei în cauză au braconat, folosind ”unelte interzise”, introduse în apa râului Olt.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării și predate organelor de cercetare penală pentru continuarea verificărilor.

În cauză, s-au întocmit acte de constatare pentru încălcări privind pescuitul şi acvacultura:

  • Pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit;
  • Pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie.

Până la 7 iunie, prin ordin comun al ministrului agriculturii și dezvoltării și al ministrului mediului, apelor și pădurilor, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS