20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal700 de sancțiuni aplicate de polițiștii de la Rutieră Olt

700 de sancțiuni aplicate de polițiștii de la Rutieră Olt

Polițiștii Serviciului Rutier Olt au aplicat în weekend 700 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice și 86 pentru alte abateri. Totodată, au fost reținute 93 de permise de conducere.

În perioada 5 – 7 februarie, polițiștii Serviciului Rutier au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere. Acțiunea a vizat combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, în special viteza excesivă și conducerea sub influența alcoolului.

Astfel, în urma activităților desfășurate, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt au aplicat 786 de sancțiuni contravenționale, dintre care 396 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Polițiștii au reținut 93 de permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice, dintre acestea, 77 au fost reținute pentru depășirea vitezei legal admise pe un sector de drum cu mai mult de 50 km/h și 9 pentru conducere sub influența alcoolului, având o concentrație sub 0,40 mg/ Litru alcool pur în aerul expirat. De asemenea, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunii, polițiștii au constatat 8 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, fiind întocmite dosare penale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS