7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentOlt: Polițiștii prinși în flagrant primind mită, arestați preventiv

Olt: Polițiștii prinși în flagrant primind mită, arestați preventiv

Cei patru polițiști de la Serviciul Rutier care au fost prinși în flagrant, pe E 574, în județul Olt, primind mită au fost arestați preventiv.

Decizia a fost pronunțată de Tribunalul Olt mirecuri-seară, după ce cu o zi în urmă Mircea Pană, Octavian Enculescu, Mircea Coman şi Adrian Găneşanu au fost prinși în timp ce primeau 400 lei de la un șofer care a încălcat regulile de circulație.

„La data de 10.03.2020, în jurul orei 11:10, agenţii de poliţie din cadrul I.P.J. Olt – Serviciul Rutier, G.E.A., E.Ş.O., C.M. şi P.M. au oprit pe DN 65, în zona Pădurea Saru, jud. Olt, un autoturism marca Opel, condus de către numitul S.M., care circula cu viteză peste limita legal admisă. Pentru şofer se impunea sancţionarea contravenţională a conducătorului auto. Agenţii de poliţie au efectuat un act contrar acestor îndatoriri, au primit suma de 400 lei, pentru a nu mai fi întocmit proces-verbal de sancţionare contravenţională, ceea ce s-a şi întâmplat, conducătorul auto nemaifiind sancţionat, pentru abaterea la regimul rutier“, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, procurorii având dovezi că cel puțin unul dintre ei a acționat asemănător și în alte situații.

„În sarcina agentului de poliţie E.Ş.O. s-a mai reţinut că, la data de 26.11.2019, în jurul orei 16:15, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe linie rutieră, a primit suma de 300 lei de la numitul P.A., care a condus un autoturism pe DN 64, Drăgăşani-Caracal, cu viteză peste limita legală, agentul de poliţie întocmind un proces verbal în care a consemnat fapte mai puţin grave decât cele întâmplate în realitate, precum şi alte aspecte faptice pe care nu le-a constatat şi nici nu le-a verificat, pentru a nu-i fi suspendat conducătorului auto dreptul de a conduce pe drumurile publice“, au mai menționat procurorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS