16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltMama unei fete îl acuză pe şoferul microbuzului şcolar de hărţuire

Mama unei fete îl acuză pe şoferul microbuzului şcolar de hărţuire

Mama unei fete de 13 ani din comuna Dobrun, zona Caracal, îl acuză pe şoferul microbuzului şcolar de hărţuire. Femeia spune că agresiunea a vut loc în primăvară. „I-a spus că o învață el să iubească cu adevărat”, a fost prima mărturisire a femeii.

Agresiunea s-ar fi petrecut pe 30 martie,  într-o zi de sâmbătă. Alexandra, o elevă membră a ansamblului de dansuri din localitate, mergea la repetiții. Într-o pauză a plecat la magazinul din apropriere, deținut de șoferul microbuzului școlar. Acolo, bărbatul care i-ar putea fi bunic, a abordat-o și a întrebat-o dacă are iubit, oferindu-se să o învețe „să iubească cu adevărat“.

„Fetița îl cunoaște pe acest nene, zis nea Mihai, de când se ducea ea la grădiniță. Nu ne-am fi gândit vreodată ca el să-i apună fetei mele aşa ceva. Când fetița s-a dus la cursurile de dans, acest monstru a pus mâna pe fată. A pupat-o, a luat-o de fund, a întrebat-o dacă are iubit și i-a spus că o învață el să iubească cu adevărat. Și a zis – să nu spui la nimeni, că ne-am dat dracului dacă spui la cineva!“, a povestit Laura Barbu, mama fetei. Femeia s-a decis să facă totul public pentru că ancheta în acest caz înaintează greoi, iar pe mai multe căi s-ar fi făcut presiuni să-și retragă plângerea.

A sunat la 112 pentru înregistrarea plângerii

Mama Alexandrei Barbu a sunat, imediat ce fata a găsit puterea, tremurând și plângând, să-i povestească cele întâmplate, la polițistul din comună. Bărbatul i-a spus că va trebui să aștepte ziua de luni, pentru că se află în teren. Luni, a amânat însă totul pentru miercuri, iar femeia, neacceptând, a apelat 112. Alți polițiști au venit în 20 de minute, femeia a scris plângerea, pe care a reluat-o, o zi mai târziu, și la postul din comună. A apelat și la Protecția Copilului, de unde i s-a sugerat să încerec o împăcare și, recunoaște femeia, a renunțat să lase, și acolo, ceva scris. Și-a dus, în schimb, fata la psiholog, la Slatina, la Caracal și la Craiova, deși se descurcă greu cu banii. Nu vrea, însă, bani de la cel pe care l-a denunțat, vrea ca bărbatul să plătească penal.

„Drag nu mi-e să apar la televizor, dar pentru copilul meu trec și prin foc. (…) Avocata mea, mai nou, din câte am observat eu, mi se pare că s-a întors și ea împotriva mea…“, constată femeia, care crede acum că doar dacă va face cazul public are o șansă ca ancheta să se finalizeze.

Dosarul, după săptămâni bune, spune femeia, a ajuns de la poliție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal. Fetei sale de-abia în iunie, însă, i s-ar fi făcut expertiza și nimeni nu o ține la curent cu ce se mai întâmplă.

Luminița David: „Înclin balanța către o elevă”

Directorul școlii din Dobrun, profesor Luminița David, l-a anunțat imediat după aflarea celor întâmplate pe primarul din comună, șoferul fiind angajatul primăriei. Bărbatul a fost îndepărat de pe microbuz, deși, e adevărat, deocamdată este o anchetă în curs. Și alte fete ar fi depus, în cursul cercetărilor, plângeri, spune Laura Barbu, însă acestea este posibil să fi fost retrase între timp. Femeia nu mai știe ce se află în dosar, însă ar fi aflat că fetele au fost constrânse să renunțe. Părinții acestora ezită din diverse motive să meargă până la capăt.

„Am solicitat primăriei să fie înlocuit cu un alt șofer, să nu mai deservească școala. Știm că ancheta este în derulare și nu pot să știu nici eu exact cât de vinovat sau nevinovat este acest om. Eu am făcut imediat solicitare la primărie și mi s-a răspuns rapid. Mai presus de un om care, totuși, a ajuns la poliție, că fum fără foc nu există, înclin balanța către o elevă.Nu pot să mă pronunț cu privire la cât de vinovat este. Un om cercetat la poliție nu are căuta la școlaă. Mi s-a spus că s-ar putea să-i plătesc daune, să-i plătesc salarii, dar…“, a precizat directoarea.

Şoferul neagă acuzaţiile

Bărbatul se consideră nevinovat și declară că la mijloc ar fi, de fapt, o răzbunare, invidie…

Întrebat ce s-a întâmplat de fapt în magazinul său, bărbatul a răspuns scurt: „Nimic. Ură, invidie personală, de câțiva ani de zile. Poate și directoarea…“, a declarat acesta.

IPJ Olt a confirmat faptul că în acest caz a fost deschis un dosar de cercetare, dar și că dosarul a ajuns între timp la parchet, singura instituție care poate oferi de acum informații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS