16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltPeste 200 de criminalişti reiau cercetările în cazul Caracal

Peste 200 de criminalişti reiau cercetările în cazul Caracal

Peste 200 de poliţişti criminalişti continuă cercetările în cazul crimelor din Caracal. Ei vor continua marți cercetările după ce luni au găsit într-o pădure fragmente umane.

La operațiune va lua parte și Gheorghe Dincă, cel care a recunoscut săptămâna trecută că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Procurorii au ajuns în zonă după ce individul le-a făcut o mărturisire.

″Hai că v-am plimbat toată săptămâna, dar, pentru liniștea sufletului meu, vă arăt unde am aruncat-o pe Luiza. Vă arăt”, asta le-ar fi spus bărbatul luni. Astfel, criminalişrii au fost direcţionaţi de Dincă într-o zonă împădurită, la 5 kilometri de Caracal. Aici, potrivit unor surse apropiate de anchetă, au găsit câteva rămăşiţe carbonizate de natură umană.
Rămășițele descoperite urmează să fie analizate și testele ADN vor arăta dacă aparțin Luizei Melencu sau altei persoane. Dincă le-ar fi spus anchetatorilor că la fel ca în cazul Alexandrei a violat-o şi ucis-o pe Luiza Melencu. Ca să îl convingă pe Gheorghe Dincă să îi ducă în locul unde ar fi aruncat cadavrul Luizei Melencu, anchetatorii au schimbat tehnica de interogatoriu şi au încercat să găsească un punct sensibil al bărbatului.
În discuţiile cu el, doi poliţişti ar fi invocat dreptul părinţilor de a-şi înmormânta copilul.

Dincă susţine că a folosit acelaşi tipar în ambele crime

Ulterior – după ce a comis crima – a folosit acelaşi tipar ca să scape de cadavru. Arzătorul găsit în curtea individului de anchetatori ar fi fost folosit de fiecare dată. În cazul Luizei însă, suspectul a apucat să ascundă resturile.
Mihaela Porime, purtător de cuvânt DIICOT: “Acesta a indicat că a abandonat un sac cu oase arse şi cenuşă. Trebuie cernută pentru a putea vedea ce resturi mai sunt acolo. Din declaraţia sa, el aşa a declarat, că este trupul Luizei.”

Avocatul familiei Melencu: „Dincă spune şi adevărurii, dar minte şi foarte mult”

La căutările din pădurea de lângă Caracal a asistat şi avocatul familiei Luizei Melencu – care a fost echipat într-un costum special ca să nu compromită probele.
Pe de altă parte, avocatul familiei Luizei susține că Dincă nu mai ține minte numele fetelor pe care le-a răpit, violat și ucis. Așa că le identifică după perioada din an în care le-a luat de pe stradă.
Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu: “Credeţi-mă, omul ăsta spune adevăruri, dar minte şi foarte mult că este învăţat cum să mintă. Nu ştim cine este victima, există date că este o victimă. Aveţi indicii că ar fi Luiza? Nu avem cum să ştim cine este. Probele ADN vor spune.”

Avocatul familei Melencu a lansat ipoteza potrivit căreia Dincă ar fi făcut şi mai multe victime.
Tonel Pop, avocatul familiei Luizei Melencu: “Este de văzut ale cui sunt. El nu este sigur ale cui sunt. El localizează fetele după anumite perioade din an, după luna în care le-a luat. Părerea mea este că nu e Luiza. Eu cred că e vorba de mai multe fete, el nu le mai știe numele. Asta e fata din luna cutare. Le are pe luni, pe perioade.”
Criminaliştii au mers şi într-un lan de floarea soarelui – la câţiva kilometri de locuinţa suspectului – unde se bănuieşte că individul ar fi aruncat telefonul fetei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS