Acasă Local Olt Olt: Zilele Francofoniei, marcate săptămâna viitoare la Slatina

Olt: Zilele Francofoniei, marcate săptămâna viitoare la Slatina

-

(Foto: olttv.ro)
(Foto: olttv.ro)

Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina organizează în perioada 16-20 martie Zilele Francofoniei, scriu jurnaliştii de la Olt Tv. Această sărbătoare se desfăşoară în parteneriat cu şcolile gimnaziale „Eugen Ionescu”, „Ştefan Protopopescu”, Şcoala nr. 1, Şcoala Teslui şi colegiile „Radu Greceanu”, „Nicolae Titulescu” şi „P.S. Aurelian”.

Evenimentul va include o serie de manifestări culturale, care vor evidenţia identitatea francofonă a românilor, integrarea valorilor culturale şi contribuţia culturii române la spaţiul francofon. Astfel, toată săptămâna vor fi proiecţii de film francez, expoziţii de carte şi de mesaje tematice, ateliere de desen, de muzică şi film.

De asemenea, Biblioteca Judeţeană va găzdui săptămâna viitoare Simpozionul Internaţional „Reagir pour l’avenir” şi concursul internaţional de recitări organizat de Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” în cadrul proiectului multilateral Comenius, în parteneriat cu şcoli din Franţa, Italia, Germania, Spania şi Polonia.

Oana OLARU
Oana OLARU
Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.