16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocal1169 de copii și 115 părinți din Mehedinți au participat la “Start în educație”

1169 de copii și 115 părinți din Mehedinți au participat la “Start în educație”

1169 de copii cu vârste între 3-6 ani și 115 părinți din 26 comunități defavorizate din județul Mehedinți sunt beneficiari ai programului ”Start în educație”. Este cel mai amplu proiect de educație timpurie din România. În timpul acțiunilor desfășurate, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor.

Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor lor de dezvoltare: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Proiectul ne-a ajutat mult în consolidarea anumitor aspecte legate de continuarea lucrului cu copiii în familie iar materialele educaționale au fost esențiale în continuarea activităților acasă. Echilibrul copilului se construiește în echipă. Educatorul este cel care consolidează bazele educației copilului, însă aceasta începe și se susține apoi constant în sânul familiei.”Educator Croitoru Ramona din Breznița, Motru

La rândul lor, părinții au participat la ”Școala părinților–ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări valoroase menite să le ofere suport și să îi invețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna august 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

Citește și: Casa premierului britanic Sunak, drapată în pânză neagră din cauza politicii petroliere

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS