10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierii mehedințeni au salvat un căluț căzut într-un șanț

Pompierii mehedințeni au salvat un căluț căzut într-un șanț

Un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Strehaia a intervenit, ieri, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru salvarea unui căluț, care a alunecat într-un șanț plin cu mărăcini, în orașul Strehaia. Salvatorii au acționat cu accesoriile din dotare pentru scoaterea în siguranță a animalului.

Luni seara, un echipaj de pompieri din cadrul Stației Vânju Mare a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit, în localitatea Nicolae Bălcescu. Pompierii au localizat și stins imediat incendiul, care a cuprins circa un metru pătrat de acoperiș, paianta și două grinzi din lemn. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de coșul de fum amplasat necorespunzător ori neprotejat termic față de elementele combustibile.

Câine salvat într-o fântână

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru salvarea unui câine, căzut într-o fântână dezafectată, cu o adâncime de circa 25 de metri, pe raza localității Scăpău, dar și pentru salvarea unui cal, căzut într-un bazin cu apă, de circa un metru adâncime, în orașul Strehaia.

Cu ajutorul accesoriilor din dotare, salvatorii au reușit extragerea în siguranță a animalelor.


Pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, pompierii mehedințeni au desfășurat 25 de acțiuni, fiind verificate 68 de societăți comerciale.
De asemenea, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 65 de misiuni, 51 dintre acestea au constat în decontaminarea a 101 de ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar 14 pentru preluarea și transportul unor persoane care au fost confirmate cu COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS