1 C
Craiova
vineri, 27 noiembrie, 2020
Știri de ultima oră Local 36 de misiuni ale pompierilor mehedințeni pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

36 de misiuni ale pompierilor mehedințeni pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Pompierii mehedințeni au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru acordarea primului-ajutor medical unui pieton lovit de un autoturism și au efectuat 36 de misiuni pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus.

Totodată, cinci persoane au primit asistență medicală de la paramedicii SMURD, după ce au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

Ieri, un echipaj de paramedici din cadrul Stației de Pompieri Strehaia a intervenit cu o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs în localitatea Bâltanele din comuna Greci, în care un pieton a fost acroșat de un autoturism. În urma accidentului, o femeie, în vârstă de circa 38 de ani, a suferit un traumatism la membru inferior și a primit îngrijiri medicale de la paramedicii SMURD. Ulterior, persoana a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe din municipiul Drobeta Turnu-Severin.

De asemenea, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2, specialiștii Inspecției de Prevenire au verificat 20 de obiective, dintre care două  unități de învățământ și 18 societăți comerciale. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate cinci avertismente pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin au efectuat 16 misiuni, 12 dintre acestea pentru decontaminarea a 14 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au intrat în izolare la domiciliu.

Recomandări

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile sanitare pentru a nu își pune în pericol viața sau persoanele din jur. În acest sens, recomandăm:

  •  Să păstreze DISTANȚA și să evite aglomerațiile;
  •  Să poarte corect MASCA prin acoperirea nasului și a gurii;
  •  Să mențină IGIENA MÂINILOR;
  •  Să evite CONTACTUL cu suprafețele comune;
  •  Să se DEZINFECTEZE după fiecare atingere a unui obiect posibil contaminat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Femeie lovită pe trecerea de pietoni de un șofer...

O femeie de 44 de ani din Craiova a ajuns la spital după ce a fost accidentată de o mașină pe o...

Amendați de către Garda de Mediu pentru arderea deșeurilor

Garda de Mediu a depistat mai multe persoane fizice și juridice care ardeau deșeuri. Acestea au fost amnedate Ca...
00:00:26

Craiova poluată: Termo spune că fumul iese pe coș...

Mai mulți craioveni s-au mobilizat și au trimis pe adresa redacției imagini și clipuri legate de poluarea din ultima perioadă.

Craiova poluată: După ce a zis ca nu a...

După ce joi comisarul șef al Gărzii de Mediu Dolj a spus că reprezentantul instituției pe care o conduce „nu a găsit...

Mehedinți: 12 percheziții la persoane bănuite de trafic de...

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T.-B.T.Mehedinți, au documentat activitatea infracțională a mai multor persoane bănuite de...

Restricții de circulație în Craiova, pentru predarea buletinelor de...

Primăria Craiova a anunţat că, începând cu data de 6 decembrie, ora 18.00, până pe data de 7 decembrie, ora 8.00, se închide...