8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Măsuri de ordine publică în perioada Rusaliilor

Mehedinţi: Măsuri de ordine publică în perioada Rusaliilor

Peste 150 de jandarmi mehedinţeni vor fi angrenați în misiuni de menținere a ordinii publice, în perioada 6-8 iunie, astfel încât cetățenii să petreacă în siguranță sărbătoarea Rusaliilor. 

Efectivele de ordine publică  vor avea în vedere   prevenirea oricăror fapte care aduc atingere legilor si normelor de conviețuire socială și aplicarea măsurilor legale la constatarea acestora, atât în mediul urban, cât și  rural.

De asemenea, jandarmii vor  informa şi îndruma cetățenii  cu privire la respectarea  măsurilor  de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2  precum  și cele  stabilite prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 26 din 28.05.2020 pentru prevenirea și combaterea pandemiei COVID 19, dispuse pe perioada stării de alertă.

Pentru evitarea unor situaţii neplăcute, jandarmii recomandă cetățenilor să adopte un comportament civilizat, să evite conflictele de orice natură,  să respecte măsurile stabilite prin legislația în vigoare,  iar în caz de nevoie să solicite sprijinul  efectivelor aflate  în dispozitiv sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS