10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierii mehedințeni au avut peste 60 de misiuni în weekend

Pompierii mehedințeni au avut peste 60 de misiuni în weekend

Pompierii mehedințeni au avut, în acest weekend, la peste 60 de misiuni, cum ar fi:

  • salvarea victimelor a trei accidente rutiere,
  • stingerea a trei incendii,
  • deblocarea ușii unui apartament, transportarea unei persoane supraponderale cu probleme medicale,
  • pentru împiedicarea răspândirii COVID-19,
  • paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 29 de persoane care au solicitat ajutorul, apelând numărul unic de urgență 112.

În după-amiaza zilei de vineri, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu o ambulanță SMURD și o autospecială cu modul de descarcerare la un accident rutier, produs în localitatea Fântâna Domnească din comuna Prunișor. La sosirea salvatorilor, patru dintre cele cinci persoane implicate în accident necesitau îngrijiri medicale. Paramedicii SMURD și echipajele SAJ au acordat primul ajutor medical victimelor care au suferit politraumatisme, ulterior acestea fiind transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin. Totodată, pompierii au asigurat măsurile de apărare împotriva incendiilor la autoturismul implicat în accident.

În ultimele trei zile, pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a trei incendii, două dintre acestea manifestate la vegetație uscată, iar unul la o anexă gospodărească, în localitatea Seleștiuța din comuna Bâcleș.

Cele două incendii izbucnite la vegetație uscată, pe Insula Șimian și în localitatea Ostrovu Corbului, au cuprins circa 10 hectare de teren, ca urmare a nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către cetățeni. Tot în acest weekend, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 25 de misiuni, 18 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SMURD și SAJ, dar și a autospecialelor destinate transportului de persoane, iar șapte pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS