8.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPeste 70 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în weekend

Peste 70 de misiuni ale pompierilor mehedințeni în weekend

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în acest weekend, pentru stingerea a patru incendii, acordarea primului ajutor medical unei persoane, victimă a unui accident rutier, dar și pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Totodată, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 28 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În după-amiaza zilei de vineri, un echipaj de paramedici din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit cu o ambulanță SMURD la un accident rutier, produs în localitatea Cerneți, comuna Șimian. În urma accidentului, în care un biciclist a fost acroșat de un autoturism, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale bărbatului, în vârstă de circa 68 de ani, care a fost predat unei ambulanțe SAJ.

În ultimele trei zile, pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a patru incendii, două dintre acestea manifestate la locuințe, iar alte două la vegetație uscată.

Primul incendiu a izbucnit, vineri seara, la coșul de fum al unei centrale termice de la o casă din orașul Strehaia, iar cel de-al doilea s-a manifestat, în după-amiaza de duminică, la subsolul unei case de locuit din municipiul Drobeta Turnu Severin. Intervenția promptă a pompierilor mehedințeni a redus semnificativ pagubele materiale, aceștia reușind să limiteze propagarea flăcărilor, izbucnite ca urmare a folosirii unui coș de fum necurățat de funingine, respectiv a unui conductor electric defect.

În acest weekend, pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, pompierii mehedințeni au efectuat 44 de misiuni, 29 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare a ambulanțelor SAJ și autospecialelor destinate transportului de persoane, iar 15 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul sau au fost plasate în carantină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS