11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal87 de misiuni ale pompierilor mehedinţeni

87 de misiuni ale pompierilor mehedinţeni

Pompierii din cadrul ISU Mehedinți au intervenit, în minivacanța de 1 mai, la 85 de misiuni.

Pompieri au asigurat apă potabilă în Orşova

Printre misiuni s-au numărat:

  • stingerea a cinci incendii,
  • scoaterea unei persoane decedate din fluviul Dunărea,
  • asigurarea transportului și distribuirea apei menajere către cetățenii municipiului Orșova,
  • pentru împiedicarea răspândirii COVID-19. Totodată, paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale celor 30 de persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În cele patru zile, pompierii mehedințeni au efectuat 47 de misiuni pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, 33 dintre acestea constând în acțiuni de decontaminare ale unor ambulanțe SMURD și SAJ, precum și ale unor autospeciale destinate transportului de persoane, dar și de victime multiple (ATPVM), iar 14 pentru preluarea și transportul unor persoane care au tranzitat județul, au fost plasate în carantină sau au necesitat îngrijiri medicale.  

Pompierii mehedințeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a cinci incendii, două dintre acestea manifestându-se la case de locuit și anexe gospodărești, iar alte trei la vegetație uscată. 

Incendiu la acoperişul unei case

Joi seara, două echipaje de pompieri din cadrul Stației Strehaia au intervenit cu două autospeciale, pentru stingerea unui incendiu, care se manifesta cu flacără violentă la acoperișul unei case de locuit și anexe gospodărești, în orașul Strehaia. Salvatorii au stins incendiul în limitele găsite, reușind împiedicarea extinderii flăcărilor la întreaga locuință, dar și la construcțiile din imediata vecinătate. Paramedicii SMURD au acordat îngrijiri medicale proprietarului, un bărbat în vârstă de circa 88 de ani, care a suferit un atac de panică, refuzând transportul la spital. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost determinată de depozitarea cenușii și jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

Incendiu la Bistreţu

Duminică dimineața, pompierii din cadrul Stației Vânju Mare au intervenit cu o autospecială pentru stingerea unui alt incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Bistrețu, comuna Devesel. Deși pompierii au localizat și stins incendiul în limitele găsite, flăcările au cuprins acoperișul locuinței, pe o suprafață de circa 150 mp., precum și bunurile depozitate în două anexe gospodărești învecinate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost scurtcircuitul electric, produs de conductori electrici cu improvizații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS