11.8 C
Craiova
luni, 23 mai, 2022
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Un băieţel de 10 luni, nevaccinat, a murit din cauza rujeolei

Mehedinţi: Un băieţel de 10 luni, nevaccinat, a murit din cauza rujeolei

Un băieţel de 10 luni din judeţul Mehedinţi, nevaccinat, a murit din cauza rujeolei, acesta fiind, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), cel de-al 63-lea deces, informează Mediafax.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, raportate până la data de 3 mai, este 16.627, din care 63 de decese.

Cel de-al 63-lea deces cauzat de rujeolă a fost raportat la un băieţel de 10 luni, nevaccinat antirujeolic, din judeţul Mehedinţi.

În perioada 22 aprilie – 3 mai au fost raportate încă 75 de cazuri nou confirmate în 9 judeţe şi în Bucureşti, cele mai multe în Prahova (24), Galaţi (12), Braşov (11) şi Teleorman (10).

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în...

Cât de prospere au fost societățile Primăriei Craiova în 2021. Situațiile financiare vor fi aprobate în ședința de joi a Consiliului Local.

ȘTIRI GdS