39.8 C
Craiova
sâmbătă, 13 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj1.800 de angajați ai CEO mai au contracte doar 3 săptămâni

1.800 de angajați ai CEO mai au contracte doar 3 săptămâni

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia își exprimă îngrijorarea cu privire la situația angajaților încadrați pe perioadă determinată. Peste 1.800 de mineri și energeticieni au contractele încheiate pe numai 6 luni și vor rămâne în curând fără acestea. Contractele individuale de muncă vor expira pe 1 iulie. Până la data respective, administrația trebuie să decidă ce va face cu salariații respectivi. Există mai multe variante. Varianta încetării contractelor nu este însă luată în calcul de nimeni.

„Vedem ce se va decide. Cât vor mai fi prelungite contractele individuale de muncă pentru cei 1.800 de salariați intră în sarcina administrației. În mod normal ar trebui să fie pe mai mult de 6 luni, să fie o siguranță mai mare că vor intra și în anul următor, dar vom vedea“, a menționat Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului „Energia”, din cadrul Sucursalei Electrocentrale de la Rovinari. Cei 1.800 de angajați ai fost încadrați în urmă cu 2 ani de zile la Complexul Energetic Oltenia pentru a suplini lipsa unor angajați care s-au pensionat.

Continuă discuțiile între sindicate și pensionarii din minerit

Sindicatele din minerit organizează noi întâlniri cu pensionarii din domeniu. Discuțiile vor avea ca obiect problemele generate de aplicarea Legilor 197 și 74 pentru pensionarea salariaților din minerit și din termocentrale. Vizați sunt în principal lucrătorii din Complexul Energetic Oltenia. Federația Națională a Muncii este principalul organizator al întâlnirilor la care participă și o casă de avocatură. Discuțiile vor avea loc în Gorj și Mehedinți, de la jumătatea lunii iunie și până la începutul lunii iulie. Pensionarii vor primi consultanță juridică pentru a-și recupera drepturile în instanță sau pentru a obține adeverințele necesare de la angajator, respectiv de la Complexul Energetic Oltenia. Sunt mii de mineri și energeticieni care s-au pensionat de la compania energetică. Unii nu au fost mulțumiți de nivelul pensiei și au apelat la instanțele de judecată.

Citeşte şi: CEO redă în circuitul productiv zeci de hectare de teren afectat de minerit

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS