18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: O primărie nu mai poate gestiona câinii fără stăpân

Gorj: O primărie nu mai poate gestiona câinii fără stăpân

O primărie de oraș nu mai poate gestiona câinii fără stăpân. Din acest motiv, autoritățile locale din Bumbești-Jiu au luat decizia de a concesiona către un operator privat serviciul privind gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza orașului.

Vor trebui să fie asigurate inclusiv servicii veterinare. Contractul ar urma să fie semnat de luna viitoare cu un operator de specialitate. Acesta ar urma să gestioneze câinii fără stăpân pentru următorii doi ani de zile. Concesionarea se va face în limita sume de peste 400.000 de lei. Serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân se va realiza pe raza orașului Bumbești-Jiu și va cuprinde următoarele activități:

  • capturarea câinilor fără stăpân și transportarea acestora la adăpostul pentru câini fără stăpân,
  • preluarea,
  • înregistrarea,
  • consultarea,
  • trierea și adăpostirea câinilor fără stăpân,
  • hrănirea și îngrijirea câinilor fără stăpân,
  • eliberarea câinilor(revendicarea/adopția) la cererea colectivității/grupului local, care își va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor fără stăpân.

Se poate ajunge și la eutanasiere

În cadrul contractului se va putea ajunge inclusive la eutanasierea câinilor fără stăpân. Cazurile sunt precizate clar în legislație, respectiv animale bolnave sau câinii nerevendicați sau neadoptați în termenul legal. De toate se va ocupa o societate autorizată și cu personal specializat.

„Se va asigura eutanasierea câinilor cu boli incurabile realizată cu respectarea normelor legale în vigoare de către personalul specializat, eutanasierea câinilor nerevendicați/neadoptați după expirarea termenului de 14 zile lucrătoare de la cazarea acestora, asigurarea condițiilor prevăzute de normele legale pentru depozitarea cadavrelor până la transportarea în vederea incinerării, asigurarea unui contract pentru incinerarea cadavrelor de animale cu o societate autorizată, organizarea de campanii de sterilizare, informare și târguri de adopții, ridicarea contra cost la tarife aprobate de Consiliul Local al orașului Bumbești-Jiu a cadavrelor câinilor ce aparțin persoanelor fizice”, conform Primăriei din Bumbești-Jiu.

Citește și: Vase de toaletă, saltele vechi și anvelope uzate – adunate din pădurile din Rânca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS