17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMai multe pensiuni din Rânca și-au suspendat activitatea, așteptând redeschiderea Transalpinei

Mai multe pensiuni din Rânca și-au suspendat activitatea, așteptând redeschiderea Transalpinei

Mai multe pensiuni și cabane din stațiunea montană Rânca și-au suspendat activitatea din această lună, așteptând redeschiderea Transalpinei.

Măsura a fost luată în așteptarea redeschiderii traficului rutier pe Transalpina. Drumul Național 67 C este închis pe tronsonul dintre Rânca și Obârșia-Lotrului, încă din toamna anului trecut. Pe perioada iernii șoseaua nu poate fi deschisă, din cauza cantităților foarte mari de zăpadă.

Spre deosebire de anii trecuți, acest sezon de iarnă a fost foarte slab în precipitații. Potrivit salvamontiștilor gorjeni a fost chiar cel mai slab sezon de iarnă din zona Rânca din ultimele trei decenii. Prin urmare, o singură pârtie din cele 6 a putut fi deschisă, iar acest lucru a influențat negativ încasările unităților de cazare și de alimentație publică din Rânca. Așadar, cabanierii și proprietarii de pensiuni își pun speranța în redeschiderea Transalpinei.

Au început lucrările de deszăpezire

Temperaturile ridicate influențează și acestea stratul de zăpadă. Este însă nevoie de acțiunea susținută a utilajelor de deszăpezire care de ieri au intrat pe tronsonul închis circulației publice.

„După petițiile online și adrese oficiale înregistrate și stampilate către CNAIR, prefect, CJ, de peste 2 săptămâni, nu s-a aruncat nici măcar o privire pe Transalpina. Din aprilie s-au închis mai multe unități turistice din Rânca întrucât indiferența autorităților și aroganța acestora sabotează nu numai drama investitorilor din Rânca cu angajații lor, dar și economia județului și bugetului statului! Unii au decis să închidă până la 1 mai, alții până pe 1 iunie. Oamenii au pierderi. Pentru ce să mai facă rezervări dacă nu mai pot să își acopere cheltuielile cu personalul, utilitățile și alte consumabile? Mai bine le închid temporar și așteaptă să vadă dacă se redeschide Transalpina. Cum să mai reziste pensiunile: iarnă nu, Transalpina nu!?”, a menționat Constantin Pănescu, președintele Asociației Concesionarilor din Rânca.

Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a început de miercuri lucrări de deszăpezire pe Transalpina. Sunt zone cu zăpadă, dar și tronsoane unde drumul este curat.

Citește și: Pregătiri pentru redeschiderea Bazei de Agrement de la Săcelu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS