22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPregătiri pentru redeschiderea Bazei de Agrement de la Săcelu

Pregătiri pentru redeschiderea Bazei de Agrement de la Săcelu

În perioada următoare vor fi demarate pregătirile pentru Baza de Agrement de la Săcelu, Gorj, deținută de Complexul Energetic Oltenia.

Potrivit lui Ion Rușeț, responsabil cu bazele administrate de Complexul Energetic Oltenia, va fi nevoie de lucrări de vopsitorie și amenajare. De asemenea, în urma evaluărilor, se va decide dacă va mai fi nevoie de echipamente noi de plajă. Este vorba despre umbrele sau șezlonguri. Pregătirile pentru redeschidere vor fi încheiate până la sfârșitul lunii viitoare.

„Ne dorim să avem redeschiderea Bazei de Agrement de la Săcelu, cu bazinele exterioare, undeva pe 1 sau pe 2 iunie. Vor fi demarate pregătirile necesare, să fie totul așa cum trebuie în noul sezon: șezlonguri, umbrele, reparații cabine de duș etc. Vedem care va fi necesarul. Nu vom avea niciun fel de beneficii la intrare pentru localnici sau pentru angajații Complexului Energetic Oltenia. Va fi la fel ca anul trecut”, a precizat Ion Rușeț, reprezentant al Complexului Energetic Oltenia.

Afecțiuni care pot fi tratate

Bazinele cu apă minerală au valoare terapeutică prin conţinutul bogat în sulf, clor, brom şi iod. Bazinul 1 are o suprafață de 26 mp, deşi mic prin suprafaţă, este important prin stratul gros de nămol terapeutic ce se foloseşte la tratarea bolilor reumatismale.

Bazinul 2 are o suprafaţă de 550 mp. Mineralizaţia totală a apei este cuprinsă între 34950-53560 mg/l. Şi la acest bazin este important nămolul terapeutic ce se formează anual. Bazinul 3, cu o suprafaţă de 800 mp, beneficiază de un aport de apă minerală de la un foraj alăturat.

Mineralizaţia totală este în jurul valorii de 44520 mg/l. Bazinul 4, cu suprafaţă de 3000 mp, are adâncimi de 2-2,5 m, mineralizaţie totală de 44500 mg/l.

Principalele afecţiuni care pot fi tratate în zona de agrement Săcelu sunt:

  • afecţiuni ale aparatului locomotor;
  • afecţiuni neurologice periferice;
  • afecţiuni ale sistemului nervos central;
  • afecţiuni ale aparatului respirator;
  • afecţiuni digestive, hepato-biliare şi renale. În cadrul centrului sunt disponibile an de an 240 de șezlonguri.

Vânzare de active la Săcelu la începutul sezonului turistic

La Baza de Tratament de la Săcelu este în derulare o vânzare de active. Se are în vedere valorificarea cantinei restaurant de la unitatea Săcelu. Aceasta este deținută de către Complexul Energetic Oltenia. Cantina era folosită de Baza de Agrement a companiei energetice și funcționa aproape tot timpul anului. Acum se dorește vânzarea obiectivului amintit. Imobilul este scos la vânzare prin licitație în data de 14 mai. Cantina-restaurant care este în dotarea Bazei de la Săcelu este evaluată la peste 2 milioane de lei.

„Cantina Restaurant din cadrul CRPFM Sácelu, activ compus din teren în suprafată de 561 mp împreună cu construcțiile amplasate pe acesta, precum și dotările aferente, aflat în patrimoniul CE Oltenia, la prețul de ofertă de 2.090.800,00 lei, fără TVA”, conform CEO.

Citeşte şi: Târgu Jiu: A fost pus în funcțiune noul sistem de iluminat public în zona centrală

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS