13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDatoriile motrenilor au explodat la ieșirea din iarnă

Datoriile motrenilor au explodat la ieșirea din iarnă

Datoriile înregistrate de asociațiile de proprietari din Motru sunt mai mari cu un milion de lei față de începutul iernii.

Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă(UATAA) din Motru are de recuperat în acest moment peste 17 milioane de lei pentru căldura și apa caldă furnizate de compania respectivă. În Motru încă mai există sistemul centralizat de furnizare a agentului termic pentru populație. Reprezentanții UATAA Motru sunt nemulțumiți de nivelul încasărilor, mai ales că prețul gigacaloriei este printre cele mai mici din țară.

„În condițiile creșterii constante a prețului la combustibili, SC. UATAA Motru SA. a menținut prețul la Gigacalorie, făcând eforturi deosebite să funcționeze și să asigure condiții optime beneficiarilor. Nu înțelegem însă slaba implicare a Asociațiilor de Proprietari și cum reprezintă acestea interesul locatarilor, în special al celor buni platnici. De asemenea, ne exprimăm uimirea asupra situației existente și anume, cum achită Asociațiile de Proprietari toate celelalte utilități la zi(mai puțin agentul termic) în condițiile în care cei cei rău platnici nu achită nici un serviciu. Au reprezentanții Asociațiilor de Proprietari împuternicire să folosească banii locatarilor altfel decât sunt achitați?”, conform lui Dorel Drăghici, managerul UATAA Motru.

Datorii restante din 2013 și 2014

În Motru sunt în total 17 asociații de proprietar. Debitele trec de 17 milioane de lei. Sunt și asociații cu datorii vechi de peste un deceniu. Astfel, conform evidențelor de la Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru:

  • Asociațiile 2, 3 și 8 au datorii vechi din 2013;
  • Asociațiile 9 și 13 au datorii vechi din 2014;
  • Asociația 4 înregistrează debite vechi din 2015;
  • Asociația 14 are debite vechi din 2016;
  • Asociațiile 5, 7 și 11 înregistrează și acestea datorii din 2017;
  • Asociația 12 are debite din 2019,
  • Asociațiile 1 și 15 din 2020. Cel mai bine stau asociațiile 6, 10 și 17 cu datorii restante din 2023. Cele mai mari datorii sunt la Asociația 9 – peste 2 milioane de lei, iar cele mai mici la Asociația 1, respectiv 190.000 de lei.

Citește și: Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate la Bechet

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS