22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate la Bechet

Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate la Bechet

Inspectorii Antifraudă Fiscală Târgu Jiu au confiscat în Punctul de trecere al frontierei Bechet bunuri cu cu risc fiscal ridicat.

Inspectorii fiscali împreună cu lucrători ai poliției de frontieră au identificat și indisponibilizat 3 trei mijloace de transport de tip T.I.R.. Acestea transportau bunuri cu risc fiscal ridicat în cantitate totală de de 65.802 kg. Valoarea de piață, estimată la vânzare, este de 7.790.885 de lei (aproximativ 1.600.000 de EUR).

Bunurile proveneau din Grecia și aveau destinația Slovacia. Din verificările specifice efectuate de către inspectori s-au conturat suspiciuni cu privire la beneficiarii reali. Exista riscul ca mărfurile să nu tranziteze teritoriul național, ci să fie comercializate în România, fără a fi evidențiate și achitate obligațiile fiscale la Bugetul Statului.

Având în vedere că destinatarii finali, fie sunt operatori economici cu obiect de activitate fără legătură cu comercializarea produselor de tipul celor identificate cu ocazia controlului, fie sunt societăți tip missing trader reprezentanții Direcției Regionale Antifraudă Fiscală 4 Târgu Jiu au dispus indisponibilizarea celor 3 transporturi.

Citește și: Olt: Biciclist, lovit mortal de o mașină în Corabia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS