20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRovinari: Proiect pilot privind folosirea sacului galben la blocuri

Rovinari: Proiect pilot privind folosirea sacului galben la blocuri

Orașul Rovinari a fost inclus într-un program pilot de colectare selectivă a deșeurilor de la blocuri.

În județul Gorj nu există în zona blocurilor un program de colectare selectivă a gunoiului. Astfel, la gospodării este posibilă distribuirea sacului galben. În sacul galben sunt depuse deșeurile din: plastic, metal, sticlă și hârtie. Dacă la case sacul galben este lăsat în poartă de către operatorul de salubritate în momentul în care sunt ridicate pubelele de gunoi, la blocuri este aproape imposibil acest lucru.

Cel mai probabil e nevoie de personal care să împartă sacii galbeni la apartamente. De asemenea, este nevoie de mai mult timp și pentru această activitate. Așadar, nu s-ar putea respecta programul de ridicare a gunoiului, mai ales în localitățile urbane cu foarte multe asociații de proprietari și cu multe blocuri.

Nu sunt peste tot asociații de proprietari

Acțiunea de colectare selectivă a deșeurilor de la cetățenii care stau la bloc este coordonată de către Direcția de gestionarea deșeurilor din cadrul Consiliului Județean Gorj.

„Vom demara acest program pilot pentru blocuri. Vom începe cu orașul Rovinari. Este mai mic și vedem cum se va derula. Salariați ai operatorului vor distribui sacul galben. Vedem și unde sunt asociații să avem o colaborare și cu asociațiile de proprietari. Sper să fie un succes. Sacul galben va fi lăsat în fața blocului în ziua în care este stabilită ridicarea acestuia de către operator.

Totul va fi anunțat în prealabil și lumea va cunoaște tot ce trebuie. Avem o problemă în orașul Rovinari pentru că nu sunt peste tot asociații de proprietari. Am mai vorbit cu unii dintre președinți, să vedem cum facem, dar sunt și zone unde în blocuri vor trebui să intre angajații operatorului. Mai avem și noi la Direcție doi colegi. Este un proiect pilot și vedem cum va funcționa, dar trebuie să începem colectarea selectivă și în zona blocurilor, pentru că aici chiar nu se întâmplă nimic din păcate. La case este mai ușor, dar la blocuri este dificil”, a declarat Luis Popa, directorul Direcției pentru Gestionarea Deșeurilor din cadrul Consiliului Județean Gorj.

Citește și: Sărbătoare câmpenească duminică la Novaci de Lăsatul Secului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS