11.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedserv Min, prestatorul de servicii al CEO, a rămas fără medici

Medserv Min, prestatorul de servicii al CEO, a rămas fără medici

Medserv Min, unul din prestatorii de servicii ai Complexului Energetic Oltenia face angajări, după ce a rămas fără doi medici.

Medserv Min Târgu Jiu asigură servicii medicale în principal pentru cei peste 9.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia. În momentul de față sunt disponibile două posturi de medic generalist. Medserv Min caută medici fără parafă care să lucreze pentru prestatorul de servicii al CEO.

„Nu găsim medici fără parafă. Trebuie doar absolvenți să fie. Aveam patru medici generaliști încadrați la Medserv Min și 2 au plecat la rezidențiat și nu mai dispunem de serviciile acestora. Avem nevoie urgent de doi medici. Este adevărat că salariile sunt cam mici, dar avem intenția să facem demersuri să le mai mărim. Avem nevoie urgent de doi medici. Posturile sunt vacante și dacă sunt absolvenți de medicină care nu au luat rezidențiatul sau sunt în alte situații, avem mare nevoie de aceștia și îi așteptăm să lucreze pentru Medserv Min”, a declarat Gabriel Giorgi, managerul interimar al Medserv Min Târgu Jiu.

Salariul este nemotivant: 2.800 de lei pentru un medic generalist

În momentul de față un medic generalist de la Medserv Min este plătit cu 4.400 de lei brut. Se mai adaugă tichete de masă, sporul de vechime și decontarea transportului. În final salariul net nu depășește nivelul de 2.800 de lei. Creșteri de salarii nu se întrevăd. Dar de la 1 iulie, odată cu majorarea salariului minim pe economie anunțată la nivel național, vor fi ajustate lefurile și la Medserv Min.

Până atunci, presatorul de servicii al Complexului Energetic Oltenia, Medserv Min Târgu Jiu, va transmite un Memorandum acționarului principal pentru a crește veniturile. Este vizată valoarea bonurilor de masă. În momentul de față, bonul de masa are o valoare de numai 15 lei.

Medsern Min are aprobate tarifele din partea Complexului Energetic Oltenia până în data de 15 mai. După data respectivă ar fi posibilă o renegociere de tarif. Astfel, în baza Memorandumului care va fi redactat și trimis Complexului Energetic Oltenia se va solicita o majorare a valorii unui bon de masă de la 15 lei la 20 sau chiar 25 de lei. Conducerea prestatorului de servicii în domeniul medical pentru Complexul Energetic Oltenia își dorește o creștere la 25 de lei a unui bon de masă. La nivelul Medserv Min veniturile sunt puțin peste salariul minim pe economie. Așadar, o majorare a valorii bonurilor de masă va fi de mare ajutor pentru cei 100 de salariați ai prestatorului de servicii pentru minerit și sectorul energetic.

Citește și: (VIDEO) Aproximativ 2.400 de articole vestimentare și de marochinărie contrafăcute, descoperite la Calafat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS