12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSe depun cererile pentru voucherele de vacanță de 3.000 de lei net de la CEO

Se depun cererile pentru voucherele de vacanță de 3.000 de lei net de la CEO

Administrația Complexului Energetic Oltenia primește de luni cererile pentru voucherele de vacanță.

Fiecare miner și energetician poate să depună solicitări la punctul de lucru unde este încadrat. Cererile se vor onora în funcție de data depunerii. La nivelul Complexului Energetic Oltenia sunt peste 9.000 de salariați. Anul acesta, fiecare dintre aceștia va încasa pe card suma de 3.000 de lei net. Ulterior, va fi reținut un impozit din salariul de bază pentru ca nivelul voucherului de vacanță să rămână la 3.000 de lei net.

Astfel, angajații companiei energetice vor avea posibilitatea ca în momentul în care le vor fi încărcate cardurile cu voucherele de vacanță să își facă rezervări la agențiile de turism. Acordarea voucherului de vacanță este prevăzută în Contractul Colectiv de Muncă de la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Valoarea unui tichet de vacanță este actualizată an de an, prin raportare la salariul minim pe economie.

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia au aprobat recent un Regulament privind distribuirea tichetelor de vacanță. În linii mari, acesta prevede ca din data de 4 martie să înceapă depunerea cererilor. Acestea vor fi onorate în ordinea depunerii, în limita unui plafon lunar. Nu se va ține cot tot timpul de plafonul lunar, mai ales dacă salariatul are cerea depusă și are nevoie de voucherul de vacanță pentru a face o rezervare. De altfel, în fiecare an plafoanele lunare au fost depășite și până la începutul verii cam toți salariații au intrat în posesia dreptului prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă.

Negocieri amânate cu două săptămâni pentru celelalte drepturi

Sindicatele și administrația din Complexul Energetic Oltenia revin abia la jumătatea acestei luni la masa negocierilor pentru un nou Contract Colectiv de Muncă. Discuțiile se vor relua două aproape două săptămâni de pauză. Aceasta este motivată de necesitatea de a stabili componența sindicală a Comisiei de Negociere.

În total sunt 15 membri de sindicat în Comisia respectivă. Viitorul Contract Colectiv de Muncă va fi valabil doi ani de zile și va cuprinde principalele drepturi ale minerilor și energeticienilor din cadrul Complexului Energetic Oltenia. Aici mai activează încă peste 9.000 de salariați.

Federațiile sindicale din CEO trebuie să depună decizii de la instanța de judecată cu privire la constatarea reprezentativității. Astfel, sunt blocate negocierile pentru celelalte drepturi pentru mineri și energeticieni. Acestea vor fi consemnate în Contractul Colectiv de Muncă, alături de creșterile de salarii. Negocierile pentru Regulamentul privind distribuirea voucherelor de vacanță au avut loc săptămâna trecută, înainte de a debuta discuțiile pe marginea viitorului Contract Colectiv de Muncă. Motivul a fost legat de faptul că salariații se grăbesc să își facă rezervări la agențiile de turism.

Citește și: Unul din cei mai mari angajatori din Gorj renunță la zeci de salariați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS