13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjServiciul de Ambulanță Județean Gorj angajează doi medici

Serviciul de Ambulanță Județean Gorj angajează doi medici

Serviciul de Ambulanță Județean Gorj angajează două cadre medicale. Au fost scoase la concurs două posturi de medic specialist în medicina de urgență, cu o jumătate de normă.

Posturile sunt disponibile la Stația Centrală de la Târgu Jiu, Compartimentul Asistență Medicală de Urgență și Transport Medical Asistat. Conform reprezentanților Servicului de Ambulanță Județean Gorj, candidații pot depune dosare în perioada 26 februarie – 8 martie. După data de 8 martie este programată selecția dosarelor și stabilirea punctajului care va fi folosit pentru departajare, în funcție de CV-ul fiecărui candidat. Punctajul stabilit pentru departajare va fi folosit în caz de nevoie. De asemenea, în data de 18 martie va avea loc proba scrisă a concursului, iar pe 21 martie candidații care au obținut punctajul necesar la proba scrisă vor participa la o probă practică.

Deficit de medici la Ambulanță

Serviciul de Ambulanță Județean Gorj înregistrează deficit de medici. De la 15 medici la un moment dat, s-a ajuns la numai 7 în prezent. Serviciul Judetean de Ambulanţă Gorj este o unitate sanitară publică de importanţă strategică, cu personalitate juridică, aflată în coordonarea departamentului de specialitate din Ministerul Sănătăţii, având în structura sa un compartiment pentru asistenţă medicală de urgenţă și transport medical asistat, cu echipaje medicale de urgenţă, cu sau fără medic, şi un compartiment de transport sanitar neasistat.

Compartimentul pentru asistenţă medicală de urgenţă funcţionează în regim de lucru continuu, în aşteptarea solicitărilor de asistenţă medicală de urgenţă. Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj are sediul central în Târgu Jiu (stația centrală) și șase substaţii de ambulanţă la Motru, Novaci, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Rovinari și Turceni care asigură o acoperire a întregului teritoriu al judeţului. Personalul medical operativ este format din 7 medici, 70 de asistenţi, 6 operatori registratori de urgenţă şi 75 de ambulanţieri. Din cauza lipsei medicilor, multe ture au rămas fără medic.

Angajări și la Spitalul Județean

Un număr de 9 candidați se luptă pentru un post de bugetar cu studii gimnaziale scos la concurs de o instituție publică din Târgu Jiu. Acesta este disponibil la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, la Formația Bloc Alimentar.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, din Târgu Jiu, strada Progresului, nr. 18, organizează concurs pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unui post vacant contractual de execuție din statul de funcții. Postul vizat este de muncitor necalificat. Salariul pentru astfel de categorii de salariați este cel minim pe economie. Pentru postul scos la concurs sunt necesare studiile gimnaziale, adică certificatul de absolvire a 8 clase.

Conform reprezentanților spitalului, au fost înregistrate 9 dosare de candidat. În data de 1 martie va avea loc proba scrisă a concursului. Aceasta se va axa pe numai trei acte normative. De asemenea, pe 6 martie este programat interviul, iar pe 11 martie vor fi publicate rezultatele finale.

Citește și: (VIDEO) UPDATE: Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost depistat a patra oară la volan fără permis

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS