26.7 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAJOFM organizează miniburse ale locurilor de muncă

AJOFM organizează miniburse ale locurilor de muncă

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj va organiza pe parcursul acestui an o serie de miniburse la sediul instituției.

Minibursele vor avea loc la solicitarea agenților economici și în colaborare cu angajatorii. Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj estimează că vor avea loc cel puțin două miniburse până la finalul acestui an. Una ar urma să fie organizată pentru firmele care activează în domeniul horeca și a doua în domeniul construcțiilor.

În cele două domenii de activitate necesarul de forță de muncă este la un nivel ridicat. Este și motivul pentru care anumite companii aleg să aducă personal calificat sau necalificat din afara țării, din state din zona Asiei. Astfel, și în municipiul Târgu Jiu, pe la terase și în restaurante au ajuns să servească la mese ospătari din Sri Lanka sau din alte state îndepărtate.

Sprijin pentru orice companie

Conform Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj, anul acesta vor avea loc și cele două mari burse pentru ocuparea forței de muncă. Prima va avea loc în aprilie – mai și va fi Bursa Generală a Locurilor de Muncă. A doua va avea loc în toamnă și va fi dedicată absolvenților.

„Noi suntem pregătiți să organizăm periodic astfel de miniburse pentru angajatorii din județ care au nevoie de lucrători. Și este vorba de un număr rezonabil de locuri de muncă la nivelul câtorva angajatori, pentru a nu mobiliza resurse pentru o acțiune care nu se impune. Dar suntem pregătiți să acordăm asistență oricărui angajator pentru a găsi lucrători.

Sunt vizați în primul rând locuitorii din județul Gorj care se află în căutarea unui loc de muncă sau care vor să își schimbe locul de muncă. Mai sunt și firme care preferă forța de muncă din afara țării. Noi colaborăm cu toată lumea de pe piața muncii. Sunt acele subvenții care se acordă și la nivelul județului Gorj activitatea este mai mult decât relevantă din acest punct de vedere, comparativ cu alte județe din Oltenia și nu numai”, a declarat Romeo Chiriac, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Gorj.

Citește și: Varianta Ocolitoare este gata în procent de 80%

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS