25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTermocentralele și carierele miniere din CEO rămân fără 512 angajați

Termocentralele și carierele miniere din CEO rămân fără 512 angajați

Sucursalele electrocentrale și din carierele miniere ale Complexului Energetic Oltenia vor rămâne fără 512 salariați până la finalul acestui an.

Personalul respectiv va îndeplini condițiile de pensionare în baza Legii 197 din 2021. Astfel, vârsta de pensionare va fi redusă cu 13 ani. Până în luna decembrie, peste 500 de mineri și energeticieni vor pleca de la Complexul Energetic Oltenia. Potrivit reprezentanților AJOFM Gorj, CEO nu a anunțat până acum că în 2024 va implementa un program de concedieri colective, cu toate că are în implementare cu Plan de restructurare.

Compania energetică are peste 9.000 de salariați în momentul de față. Dintre aceștia 1.800 sunt încadrați pe perioadă determinată. Până la finalul anului 2024 vor trebui să mai rămână 6.744 de angajați, din care 67% în sectorul minier. Cel puțin acestea sunt planificările din Planul de restructurare și decarbonare aprobat de Comisia Europeană, dat fiind faptul că producătorul de curent electric din Oltenia este beneficiar de ajutoare financiare de stat.

Pregătesc și închiderea de cariere miniere

Măsurile de restructurare de la Complexul Energetic Oltenia care vizează închiderea sau conservarea perimetrelor miniere se află în diferite stadii de implementare. Pentru Există Planuri Tehnologice de Încetare a Activității înaintate la Ministerul Energiei pentru a fi aprobate în Comisia Tehnico-Economică pentru:

  • cariera minieră Peșteana,
  • cariera minieră Lupoaia,
  • cariera minieră Husnicioara.

Pentru perimetrele miniere Jilț Sud, Tismana, Jilț Nord există în curs de derulare procedură pentru selecția serviciilor de proiectare pentru elaborarea Planurilor Tehnologice de Încetare a Activității. Carierele CEO se închid și se ecologizează conform Planului de restructurare. Anul trecut CEO a închis două grupuri energetice la termocentralele din Rovinari și Turceni.

Citește și: AJOFM Gorj are nevoie de încă 13 salariați

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS