13.7 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjStudii de Fezabilitate și autorizații pentru încă trei variante ocolitoare în Gorj

Studii de Fezabilitate și autorizații pentru încă trei variante ocolitoare în Gorj

Nu vor exista demolări de imobile pe traseele celor trei variante ocolitoare care vor fi construite în Gorj.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a precizat că proiectanții vor avea în vedere cele mai bune trasee și eliminarea oricăror acțiuni de demolare de imobile. De asemenea, studiile de fezabilitate trebuie să fie întocmite în maximum 3 luni de zile.

„Avem deja semnate la nivelul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere două contracte pentru realizarea Studiilor de Fezabilitate, respectiv pentru variant ocolitoare din Bumbești-Jiu și din Bălești. Mai este de semnat în perioada imediat următoare contractual pentru Studiul de Fezabilitate aferent variantei de ocolire a municipiului Motru. După aprobarea bugetului Companiei va fi semnat și acest contract. Studiile de Fezabilitate nu au cum să depășească trei luni. Linia generală este să rezulte în toate cele trei cazuri trasee, în așa fel încât să nu fie deloc demolări de case”, a afirmat Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj

Protocoale de colaborare

Autoritățile din Gorj doresc să construiască variante ocolitoare pentru trei localități din județ. Este vorba de comuna Bălești, orașul Bumbești-Jiu și municipiul Motru. Pentru ca aceste proiecte să se concretizeze, Consiliul Județean Gorj a aprobat protocoalele de colaborare între Județul Gorj și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Protocolul prevede elaborarea studiilor de fezabilitate și obținerea autorizației de construire. „Proiect de hotărâre pentru aprobarea Protocolului de Colaborare între Județul Gorj prin Consiliul Județean și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. – C.N.A.I.R., în vederea realizării obiectivului de investiție ,,Varianta de ocolire Bălești”, respectiv Elaborare Studiu de Fezabilitate, realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) și obținere Autorizație de Construire (A.C.).

Proiect de hotărâre pentru aprobarea Protocolului de Colaborare între Județul Gorj prin Consiliul Județean și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. – C.N.A.I.R., în vederea realizării obiectivului de investiție „Varianta de ocolire Bumbești Jiu”, respectiv Elaborare Studiu de Fezabilitate, realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) și obținere Autorizație de Construire (A.C.).

Proiect de hotărâre pentru aprobarea Protocolului de Colaborare între Județul Gorj prin Consiliul Județean și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. – C.N.A.I.R., în vederea realizării obiectivului de investiție ,,Varianta de ocolire Motru”, respectiv Elaborare Studiu de Fezabilitate, realizare documentație tehnică pentru Autorizația de Construire (P.A.C.) și obținere Autorizație de Construire (A.C.).”, conform Consiliului Județean Gorj.

Citește și: CEO a achitat toate certificatele de CO2

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS