13.3 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBuget de 600.000 de lei pentru modernizarea Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu

Buget de 600.000 de lei pentru modernizarea Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu

Consiliul Județean Gorj pregătește în 2024 o investiție pentru reabilitarea infrastructurii în Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu.

Suma necesară investiției este prevăzută în Bugetul de Venituri și Cheltuieli ale Consiliului Județean Gorj. Astfel, valoarea totală a investiției în reabilitarea drumurilor interioare ale Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu este de peste 600.000 de lei. În momentul de față, s-a trecut de 600 de muncitori la firmele care au închiriate hale în Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu. Cei mai mulți lucrează la compania Leoni, care produce echipamente pentru industria auto. De asemenea, se are în vedere încă o investiție în zona respectivă. Aceasta vizează industria alimentației publice. Obiectivul este de a deschide un punct de lucru în incinta Parcului Industrial de la Bumbești-Jiu. Agentul economic va aduce containere cu echipamente preinstalate pentru producerea de hrană. Mâncarea va fi vândută celor peste 600 de salariați de la firmele din Parcul Industrial de la Bumbești-Jiu. Noul angajator va avea în jur de 10 angajați.

Parc pe 18 hectare

În momentul de față, Parcul Industrial Gorj, singurul din județ, se întinde pe 18 hectare. Toate halele de aici sunt ocupate. În anul 2003, s-a creat cadrul legislativ pentru formarea de parcuri industriale și astfel și în județul Gorj o suprafaţă formată din 186.200 m.p. teren si 38.000 m.p, clădiri au fost trecute din patrimoniul Companiei Naționale Romarm și administrată de U.M. Sadu II, în patrimoniul Consiliului Judeţean Gorj care le-a trecut în domeniul privat al judeţului Gorj, creând o societate comercială de administrare a lui, numită S.C. Parc Industrial Gorj S.A. Bumbeşti-Jiu. Parcul Industrial Gorj Bumbeşti-Jiu este amplasat pe teritoriul oraşului Bumbeşti-Jiu, în zona de sud-est a oraşului. Activităţile acceptate în Parcul Industrial sunt: activităţi de prelucrări mecanice, activităţi de producție în diferite domenii, activităţi pentru industria uşoară, prelucrarea lemnului, servicii industriale diverse, activităţi de manipulare-depozitare și activităţi de cercetare și producţie tehnologică avansată și alte activităţi auxiliare.

Citește și: Secția UPU, dotată cu un ecograf de ultimă generație

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS