20.6 C
Craiova
sâmbătă, 27 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSecția UPU, dotată cu un ecograf de ultimă generație

Secția UPU, dotată cu un ecograf de ultimă generație

Echipamente medicale noi vor ajunge în perioada imediat următoare la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Acestea vor intra în dotarea Unității Primiri Urgențe.

A fost cumpărat un ecograf Doppler color cu 4 sonde (cord, vase, abdomen și transesofagiană). Suma la care a fost achiziționat echipamentul este de aproape 400.000 de lei. Potrivit Consiliului Județean Gorj, administratorul Spitalului Județean Târgu Jiu, unitatea medicală are în dotare unele echipamente depășite fizic și moral.

„În momentul de față, dotarea din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este insuficientă. Unele echipamentele din dotare sunt depășite fizic și moral.

Prin îmbunătățirea condițiilor de investigare și tratare a bolnavilor internați în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se urmărește creșterea gradului de satisfacție al acestora, ridicarea standardului calitativ al spitalului, creșterea numărului de pacienți tratați, cât și creșterea numărului și tipului de servicii medicale. Pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul Unității de Primiri Urgențe, se impune dotarea corespunzătoare, în regim de urgență, a următorului echipament: – Ecograf Doppler color cu 4 sonde (cord, vase, abdomen și transesofagiană)”, conform Consiliului Județean Gorj. Ecograful va ajunge la unitatea medicală în primăvară.

Stație de monitorizare pacienți pentru Neurologie

Au fost alocate fonduri și pentru o stație centrală monitorizare pacienți cu 8 monitoare pentru funcții vitale. Stația va intra în dotarea secției tot în această primăvară.

„Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu are ca obiect principal asigurarea asistenței medicale de urgență în spital și în ambulatoriu. Personalul medical specializat deserveşte populația județului Gorj precum și cea din localitățile limitrofe județului.

În momentul de față, dotarea secției de neurologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu este insuficientă. Unele echipamentele din dotare sunt depășite fizic și moral. Prin acordarea serviciilor medicale de specialitate în condiții optime, evitarea aglomerației, reducerea timpului de așteptare, precum și creșterea încrederii pacienților în serviciile medicale oferite în cadrul secției de Neurologie, diagnosticarea și tratarea neuro-vasculară se va realiza după standarde prevăzute de legislația în vigoare.

Prin urmare, pentru desfășurarea corespunzătoare a activității medicale, creșterea calității actului medical din cadrul secției de neurologie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, se impune dotarea corespunzătoare cu echipamentele necesare”, potrivit CJ Gorj.

Citeşte şi: 27 de microbuze electrice pentru elevii din județul Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS