14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCulturaSalonul de iarnă al artelor populare, în Gorj

Salonul de iarnă al artelor populare, în Gorj

Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu organizează „Salonul de iarnă al artelor populare”. Cu această ocazie, în patru localități gorjenești se vor desfășura o serie de activităţi cultural-artistice menite să reamintească importanţa artelor şi a culturii pentru păstrarea identităţii naţionale.

Salonul de iarnă al artelor populare se va desfășura în perioada 8 februarie – 9 martie. Joi, 8 februarie, de la ora 12.00, la Școala Gimnazială din Telești va putea fi vizionată expoziția de artă populară pregătită de cursanții secției externe Telești, coordonați de meșterii populari Irina Ciuncanu (cusături port popular), Vasile Modroagă (arta lemnului) și Gheorghe Cârjă (împletituri nuiele).

Sâmbătă, 17 februarie, de la ora 17.00, la Căminul Cultural din Polovragi vor putea fi admirate lucrările cursanților de la disciplinele arta lemnului, împletituri nuiele, țesături, artă digitală. Coordonatori sunt Ion Roșu, Maria Dinoiu, Bogdan Epure. O expoziție cu mâncare tradițională, coordonator Irina Penciu.

De asemenea, vor avea loc momente artistice realizate de cursanții claselor de canto muzică populară, teatru, fluier, saxofon, chitară, vioară. Momentele sunt realizate cu sprijinul și sub atenta îndrumare a coordonatorilor:

  • Cătălin Roșoiu,
  • Marilena Alexie,
  • Gheorghe Mituță,
  • Florin Becheru,
  • Constantin Șerbănescu,
  • Iacob Narcis.

Programul va fi completat de un spectacol de dansuri populare, pregătit cu entuziasm de instructorii coregrafi Gheorghe Epure și Mihai Alexandru David.

Spectacole folclorice

Luni, 4 martie, de la ora 12:00, Școala Gimnazială Dănești va fi gazda unui spectacol susținut de cursanții de la disciplinele grup vocal folcloric și dans popular. Coordonatori sunt Angelica Mirea și Cătălin Ceaușu.

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 15:00, Căminul Cultural ”Ion Nițulescu” din Baia de Fier își va deschide larg porțile și vă așteaptă la un spectacol muzical-coregrafic. Este oferit de cursantii claselor de canto muzică populară și dans popular, coordonatori: Cătălin Roșoiu și Andreea David.

Totodată, vor putea fi admirate lucările cursanților de la disciplina iconărit, coordonator Tiberiu Ecovescu, dar și expoziția cu mâncare tradițională, coordonator Oana Păunescu. Toți iubitorii de cultură, tradiție și frumos sunt invitați la aceste manifestări organizate de Școala Populară de Arte „Constantin Brâncuși” Târgu Jiu, în parteneriat cu Primăriile și Consiliile Locale din Polovragi, Baia de Fier, Dănești și Telești.

Citește și: Gorj: Spitalul Județean a scos la concurs trei posturi de medic la ATI

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS